Touch ID kan meer dan 5 vingers registreren dankzij truc

Touch ID is met meer dan 5 vingers te registreren, dankzij een truc waarbij je meerdere vingers scant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Touch ID op de iPhone 5sTouch ID kan in theorie vijf verschillende vingerafdrukken herkennen. Dat is handig, want op die manier kun je meerdere vingers van jezelf te scannen of je partner toegang te geven tot jouw iPhone zonder de pincode te verklappen. Toch is het nu met een truc mogelijk om meer dan vijf vingers te registreren. Dit werkt als volgt: tijdens het registreren van je vinger leg je afwisselend een andere vinger op de scanner. Op die manier kun je tussen de vijf en tien verschillende vingers tegelijk registreren. Of de herkenning nog wel zo goed werkt, is natuurlijk nog maar de vraag.


Maar mocht het niet lukken, dan kun je altijd nog toegang krijgen met de pincode en de multi-vingerscan wissen. YouTube-gebruiker Note Suwanchote maakte een filmpje waarin hij het uitlegt. Normaal gesproken mag je geen zesde vinger scannen, maar met deze work-around lukt het wel. Overigens is het praktische nut niet direct duidelijk, want in feite heb je aan één of twee gescande vingers ook wel genoeg. De work-around zou bijvoorbeeld wel van pas kunnen komen in restaurants en café’s, waar iPads worden gebruikt als kassasysteem. Een horeca-uitbater kan dan van wel vijfentwintig verschillende medewerkers de vingerafdruk vastleggen om ze snel toegang te geven tot het systeem. Maar dan moet Apple wel eerst een iPad met Touch ID uitbrengen. iPhones worden minder vaak door meerdere mensen gedeeld.

Note Suwanchote geeft als commentaar bij onderstaande video:

Wanneer je een vinger registreert kan de sensor een minimum van 5 vingers per set-up herkennen en onderscheiden. Het loopt niet op tot 10, maar ergens er tussenin. Dat betekent dat je tijdens de set-up tot 25 (misschien meer) unieke vingerafdrukken kunt registreren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 maart: Video verwijderd uit het artikel omdat deze niet meer beschikbaar was op YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2016, 11:57
Categorie iDevices
Onderwerp touch id

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.