Evan Doll Flipboard

Apple haalt Flipboard-oprichter in huis voor gezondheids-apps

Apple heeft Flipboard-oprichter Evan Doll in dienst genomen. Doll werkte eerder aan software voor de eerste iPhones en gaat nu aan de slag met Apple's gezondheidssoftware.

Apple heeft Evan Doll in dienst genomen om te werken aan gezondheidssoftware. Doll is mede-oprichter van Flipboard, het digitale magazine dat rond de eerste generatie iPad furore maakte. Interessant is dat Doll eerder al bij Apple werkzaam is geweest als iPhone Software Engineer. Van januari 2007 tot juli 2009 werkte hij aan de software voor de eerste iPhone, zoals Mail en andere standaard-apps.

Evan Doll Flipboard

Evan Doll: mede-oprichter Flipboard

Dolls huidige rol heeft te maken met de gezondheidsprojecten waar Apple mee bezig is. Als Director Health Software Engineering helpt hij sinds een maand mee om Apple’s plannen op het gebied van gezondheidszorg verder uit te werken. Doll verliet Flipboard in september, vlak nadat Apple de concurrerende Apple Nieuws-app aankondigde. Op dat moment stapten meer topmensen op. Mede-oprichter Mike McCue werkt nog wel bij Flipboard in de rol van CEO.

Van Flipboard naar HealthKit

Bij de aankondiging van Apple Nieuws werd al snel de parallel getrokken met Flipboard, dat vijf jaar eerder een vliegende start maakte. Apple Nieuws is gebaseerd op de technologie van het Nederlandse PRSS. Ondertussen wordt ook stevig gewerkt aan gezondheids-apps, zoals de Gezondheid-app en de diensten HealthKit, ResearchKit en CareKit. Gaandeweg zijn er steeds meer experts in dienst gekomen en zijn ook de bestaande apps uitgebreid. Zo zit er vanaf dit najaar een ademhalingsapp op de Apple Watch, zodat je ook aan je mentale gezondheid kan werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2016, 15:39
Categorie Apple
Onderwerpen flipboard, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.