Apple ResearchKit en CareKit

Eerste CareKit-apps verschenen, gericht op diabetes, zwangerschap en depressie

De eerste apps die ondersteuning bieden voor Apple's CareKit-platform worden vandaag uitgebracht. Het gaat in totaal om vier apps voor diabetes, depressie en zwangerschap. Dankzij CareKit kunnen gebruikers allerlei gegevens eenvoudig naar de desbetreffende artsen sturen.

Apple ResearchKit en CareKit

Vandaag zijn de eerste CareKit-apps uitgebracht, die bedoeld zijn om je gezondheid beter in de gaten te houden. Via de apps kun je ook contact houden met artsen en medisch specialisten. Het gaat in totaal om vier apps die ook verkrijgbaar zijn in de Nederlandse App Store, gericht op diabetes, zwangerschap en depressie.


CareKit apps

CareKit: makkelijker medische gegevens versturen naar artsen

CareKit is een aanvulling op Apple’s eerdere tool ResearchKit en HealthKit. ResearchKit legt focus op wetenschappelijk medisch onderzoek, terwijl je met HealthtKit allerlei gezondheidsdata van jezelf kunt opslaan.

Bij CareKit gaat het om specifieke symptomen en medische problemen. Via de apps kunnen artsen de medische condities van een patiënt volgen, waarbij de gegevens veilig worden verstuurd. CareKit werd aangekondigd tijdens het meest recente Apple-keynote en vanaf vandaag zijn er dus de eerste vier CareKit-apps.

Bekijk ook

Apple komt met CareKit voor ontwikkelen medische apps

Apple kondigt CareKit aan, een nieuwe tool om allerlei medische apps te maken. Bijvoorbeeld voor zorgaanbieders en mensen met een specifieke ziekte.

OneDrop voor diabetes-patiënten

Het gaat om de apps One Drop (link), Glow Nurture (link), Glow Baby (link) en Start (link). Deze apps zijn gemaakt door externe partijen, maar maken gebruik van Apple’s CareKit-oplosing. One Drop is gericht op diabetes-patiënten en kan gegevens inlezen van diverse Bluetooth-glucosemeters. De app bestond al langer en werkte al samen met de Gezondheid-app ondersteunt nu dus ook CareKit. Dankzij de komst van CareKit kunnen gebruikers hun symptomen bijhouden, benchmarks instellen en hun gezondheidsdata delen met artsen.

OneDrop app

Baby-apps voor zwangere vrouwen

De apps Glow Nurture en Glow Baby focussen zich op de zwangerschap en het eerste jaar van een baby. Dankzij CareKit kunnen gebruikers statistieken delen met artsen, familieleden en babysitters. Zo kun je bijvoorbeeld de symptomen van een griepje van je baby in de app invoeren en met een enkele druk naar de huisarts sturen. CareKit maakt er een PDF-bestand van, waardoor het delen van medische info met de juiste persoon een stuk eenvoudiger moet worden. De vierde en laatste app met de naam Start heeft alles te maken met depressies. Dankzij CareKit kunnen mensen via de Start noodzakelijke gegevens naar de desbetreffende arts faxen.

Hoewel de apps in de Nederlandse App Store te downloaden zijn, is het nog maar de vraag in hoeverre CareKit daadwerkelijk van de grond komt in Nederland. De apps zijn op dit moment nog niet geüpdatet, maar de vernieuwde versies met CareKit moeten snel beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 april 2016 om 11:04
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.