Prss overgenomen door Apple

Het Nederlandse tijdschriftenplatform Prss is door Apple overgenomen. Het personeel van Prss is inmiddels werkzaam bij Apple in Amerika.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Prss iPadHet Nederlandse magazineplatform Prss is overgenomen door Apple voor een niet nader genoemd bedrag. Dit ontdekte iCulture dankzij een goed geïnformeerde bron. Deze bron bevestigt dat meerdere medewerkers van Prss inmiddels werkzaam zijn bij Apple.


Update: Apple heeft de overname van Prss bevestigd in een statement:

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Eerder dit jaar vertelde Prss-oprichter Michel Elings al op Twitter dat hij naar het Amerikaanse Palo Alto ging verhuizen, maar waarom was nog niet bekend:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Op LinkedIn staat inmiddels ook vermeld dat Elings vanuit Palo Alto werkt. We horen daarnaast dat meerdere Prss-medewerkers naar San Francisco zijn verhuisd.

Met Prss is het mogelijk een iPad-tijdschrift te maken zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. Hiermee is Prss een tijdschriftenalternatief voor Apple’s eigen iBooks Author. In april maakte Prss bekend te stoppen in juli 2014.

Het is niet bekend wat Apple gaat doen met Prss. Aangezien Prss-medewerkers bij Apple aan het werk zijn, lijkt het een zogeheten ‘acquihire‘. Het bedrijf is dan volledig in Apple opgegaan.

Apple heeft met de overname de mensen in huis om een eigen tijdschriftenplatform te ontwikkelen, wat nauw met de App Store verbonden is. Hiermee zou Apple het veel makkelijker kunnen maken voor uitgevers en andere initiatiefnemers om een eigen magazine voor de iPad te maken. We zagen eerder op vergelijkbare wijze bedrijven worden overgenomen om de App Store verbeteren. Zo is app-testdienst TestFlight nu in handen van Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 september 2014 om 23:43
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.