Opera VPN stopt ermee, app verdwijnt uit de App Store

De populaire Opera VPN-app stopt tegen het einde van deze maand. De app wordt uit de App Store verwijderd en gebruikers die al betaald hadden voor Opera Gold krijgen een abonnement op SurfEasy Ultra VPN.

Opera VPN stopt

Zo’n twee jaar geleden startte het toen nog Noorse bedrijf Opera met de gratis app Opera VPN. Met de app was het mogelijk om je locatie aan te passen om content te bekijken dat alleen voor een bepaald land bestemd is. Sinds de overname van Opera door een Chinese partij, was echter onzeker hoe er omgegaan werd met je gegevens. Ook bleek dat Opera geen echte VPN maar een proxy is. Het maakt allemaal niet meer uit, want het bedrijf heeft aangekondigd dat ze gaan stoppen met Opera VPN.


Vanaf 30 april 2018 vind je de Opera VPN-app niet meer in de App Store en Google Play Store. De app zal vanaf dat moment ook niet meer werken. Omdat het om een gratis dienst ging, werd de app al snel populair. Wij hebben de app echter niet opgenomen in onze lijst van de beste VPN-apps voor iPhone en iPad, omdat uit de voorwaarden bleek dat je gegevens gebruikt werden voor (beperkte) marketingdoeleinden. Mocht je de app toch gebruikt hebben en betaald hebben voor de extra Opera Gold-uitbreiding, dan krijg je van Opera de mogelijkheid om 1 jaar gebruik te maken van SurfEasy Ultra VPN. Via de laatste versie van de Opera VPN-app kun je overstappen naar SurfEasy. SurfEasy werd in 2015 overgenomen door Opera.

Heb je geen Opera Gold-abonnement, dan kom je alsnog in aanmerking voor 80% korting op SurfEasy Total VPN. Dit kost normaal gesproken zo’n $4 per maand, maar met de korting ben je dan dus een stuk minder kwijt. Mocht je twijfelen of SurfEasy wel iets voor jou is, dan kun je altijd terecht in onze lijst van de beste VPN-apps. In deze lijst kijken we niet alleen naar de mogelijkheden, maar ook andere aspecten zoals beveiliging en snelheid. Goede alternatieven zijn onder andere NordVPN Cloak VPN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2018, 16:54
Categorie Apps
Onderwerpen opera, vpn
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.