Reacties voor: iCulture-lezer Erwin bouwt eigen iPhone-app voor spraakproblemen

Met vallen en opstaan gaf iCulture-lezer Erwin Oudshoorn handen en voeten aan zijn diepgewortelde wens om een eigen iPhone-app te bouwen. Inmiddels staat de tweede versie van Talkie, een app voor spraakproblemen, in de App Store.
Michel Lusthof -

Reacties: 13 reacties

 1. Inspirerend en interessant. Meer van dit soort artikelen a.u.b.!

 2. Goed bezig Erwin! Zelf ben ik meerdere malen begonnen met Swift, maar omdat ik ook geen doel heb wil het niet lukken. Echter heb ik recent wel een doel gevonden om C# te leren en dat gaat al vele malen beter!

 3. Mooi dat je niet bij de pakken bent gaan neerzitten, Erwin. Inspirerend dat je jouw beperking op deze manier hebt weten aan te pakken, en ook anderen met Talkie de kans biedt om het leven te vergemakkelijken. Keep up the good work ­čÖé

 4. Geweldig. Daar kunnen (overheids)instellingen een voorbeeld aannemen.

 5. Ik heb de app gedownload en uitgeprobeerd. Werkt fantastisch en is een uitstekende oplossing voor een vriend die door een infarct bijna niet meer kan spreken. Pluim voor deze programmeur!

 6. Inspirerend artikel! Erg leuk, zo zie ik er inderdaad graag meer !
  Steve Jobs zei het ooit al in een interview; eigenlijk moet iedereen leren programeren, niet zozeer om programma’s te maken, maar om de manier van denken aan te leren.

 7. Top verhaal en inspirerend­čĹŹ­čĆ╗

 8. Hulde. Ik wil ook graag Swift leren, maar weet ook niet wat te maken en kom dus ook niet verder dan de beginselen.

 9. Top! Maar nu probeer ik de app aan mijn vader te laten zien (die sinds een herseninfarct niet keer kan praten) en ik krijg geen toetsenbord werkend (iOS 11).

 10. Ik weet niet of het al gezegd is maar zo’n app is inspirerend… We hebben niet altijd grote concerns nodig om iets moois en nuttigs te maken blijkt wel.

 11. Heel mooi en erg inspirerend. Zal het mijn schoonzus laten zien die werkt met een ander programma. Zij heeft de ziekte P.L.S. en zusje van A.L.S. en kan al jaren niet praten. Welke beter, makkelijker is, geen idee. Ik zal het haar vragen. Zelf heb ik een paar vragen, zal wel onkunde van mij zijn, maar is het mogelijk een vrouwenstem in te bouwen? En waar dient het pijltje linksboven voor daar waar je kan tekenen en foto’s plakken. Hoe corrigeer je tekst?. Nogmaals absoluut geen commentaar maar als ik bij mijn schoonzus kom wil ik haar dat graag vertellen. Zij heeft Android maar daar is geen programma voor zei je maar komt misschien. Als zei met dit programma beter uit de voeten kan dan koop ik er wel ├ę├ęn voor haar. Nogmaals bedankt voor je fantastisch werk.

 12. Iedereen super bedankt voor de reacties!

  Ik ben super blij om te lezen dat het voor andere ook een uitkomst kan bieden. Ik heb er echt veel tijd ingestoken (om te leren ook) en als ik dan berichten krijg dat mensen die door welke reden dan ook niet of moeilijk kunnen praten ook baat hebben met het gebruiken van mijn app geeft meer dan voldoening! Echt super tof.

  Als jullie ook een beoordeling achter willen laten in de App Store zou ik dat ook erg waarderen. Binnenkort komt er een update aan met handige toevoegingen en feedback dingetjes die ik n.a.v. de publiciteit heb ontvangen.

  Nogmaals dank!

  @MLVC: Fantastisch dat dit een oplossing kan bieden voor je vader. Daar is het ook voor bedoeld, niet alleen voor mij maar ook voor pati├źnten met een infarct of ALS ect. iOS11 heb ik nog niet getest, maar ga ik naar kijken.

  @Paulpetrowiets: Geweldig dat het een oplossing kan bieden voor haar. Ik dacht dat wanneer je een stem selecteerde bij Instellingen > Algemeen > Toegangelijkheid > Spraak, deze zou gebruiken. Maar dit is niet het geval. Dus ik ga inderdaad kijken of ik bij de volgende update wat opties kan bieden kwa stemmen dus ook vrouwelijke.

  Er komen ook nog andere opties aan zoals makkelijker verbergen van je toetsenbord en fullscreen tonen van je tekst.

  Pijltje voor het opslaan is opslaan van de tekening naar je camerarol zodat je deze kan bewaren of delen op social media / whatsapp.

  Er zit nog geen herstel functie in in de tekenmodule, is wel een gewenste feature.

  Android komt z.s.m. maar moet ik nog aan beginnen (met leren). Ik heb al een aanbod gekregen van iemand anders die het wilde maken maar wil het graag zelf doen want dan kan ik in de toekomst meer apps maken en ook evt voor derden.

 13. Hartelijk dank voor deze app. Door mijn laryngectomie kan ik bijna niet meer praten en nu een operatie aan de tongbasis is mijn spraak helemaal weg. Dit is een uitstekend hulpmiddel .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.