Voormalige Sony-veteranen werken nu bij Apple aan originele videocontent

Twee voormalig tv-bazen van Sony gaan aan de slag bij Apple. Jamie Erlicht en Zack Van Amburg waren onder andere verantwoordelijk voor de populaire series als Breaking Bad.

Apple heeft laten weten dat ze twee voormalige Sony-veteranen in dienst hebben genomen, die aan de slag gaan met originele videocontent. Het gaat om Jamie Erlicht en Zack Van Amburg die voorheen als presidenten bij Sony Pictures Television werkten. Ze waren daar verantwoordelijk voor veel populaire series, waaronder Breaking Bad en de spin-off Better Call Saul.


Breaking Bad.

Sony-veteranen werken nu bij Apple

Zowel Jamie Erlicht als Zack Van Amburg zijn nu in dienst bij Apple om daar te werken aan alle activiteiten rondom originele videocontent. De twee nieuwe werknemers hebben de leiding over de wereldwijde programmering en brengen daarover verslag uit aan Eddy Cue. Eddy Cue is bij Apple onder andere verantwoordelijk voor Apple Music en de iTunes Store. Met het in dienst nemen van de twee nieuwe kopstukken lijkt Apple steeds meer in te zetten op eigen originele videocontent.

Eddy Cue is enthousiast over de nieuwe aanwinsten. “Jamie en Zack zijn twee van de meest getalenteerde leidinggevenden ter wereld op het gebied van televisie en hebben bijgedragen aan deze gouden tijden van televisie”, zo geeft hij aan. “We hebben spannende plannen in het vooruitzicht en ik kan niet wachten om hun expertise bij Apple onder te brengen. Er komt nog zoveel moois aan”. Zowel Jamie als Zack zijn enthousiast over hun nieuwe functies en vinden het een eer om bij Apple aan de slag te gaan.

Beide heren werkten sinds 2005 bij Sony Pictures Television. Onder hun leiding is een groot aantal populaire tv-series ontstaan, waaronder The Blacklist, Breaking Bad, The Crown en Better Call Saul. De series zijn ondergebracht bij allerlei diensten, waaronder Amazon, Netflix en Hulu. Met de series hebben de Jamie en Zack in totaal 36 Emmys en meerdere Golden Globes en soortgelijke prijzen in ontvangst mogen nemen.

Nu beide mannen bij Apple werken, lijkt het erop dat we veel meer kunnen verwachten van Apple’s plannen voor het maken van originele videocontent. Enkele weken geleden is Apple voor het eerst gestart met haar eigen tv-show genaamd Planet of the Apps. In deze show kunnen appontwikkelaars hun ideeën pitchen bij onder andere zanger en ondernemen Will.i.am. Deze afleveringen zijn exclusief te zien bij Apple Music. De eerste aflevering was gratis te bekijken, maar de overige afleveringen zijn alleen te zien voor Apple Music-abonnees. Waarschijnlijk worden toekomstige series ook bij Apple Music ondergebracht.

Bekijk ook

Gratis kijken: de eerste aflevering van Apple's tv-serie 'Planet of the Apps'

Apple's eerste eigen serie is een feit. Afgelopen nacht ging de talentenjacht 'Planet of the Apps' in première. De eerste aflevering is (tijdelijk) gratis te bekijken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juni 2017 om 15:07
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.