Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Apple kondigt nieuwe programmeertaal Swift aan

Apple heeft Swift aangekondigd, een nieuwe programmeertaal voor ontwikkelaars. Swift is sneller dan Python en Objective-C.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swiftApple heeft Swift aangekondigd, een nieuwe programmeertaal als vervanging van Objective-C. Het is snel, modern, veilig en interactief. Vergelijk je het met Python, dan is Swift bijna vier keer sneller bij het sorteren van complexe objecten. Swift-code kan naadloos worden gebruikt in een app waarin ook al code van C en Objective-C voorkomt. Er is complete ondersteuning voor Xcode, Apple heeft een e-book gemaakt waarmee je Swift kunt leren (verkrijgbaar via iBooks) en er is uitgebreide documentatie om developers op weg te helpen.


Swift komt per direct beschikbaar en je kunt dit najaar al apps bij de App Store en Mac App Store indienen die gemaakt zijn met deze nieuwe programmeertaal. Hoewel het lastig is om nu al in te schatten hoe revolutionair Swift zal zijn, lijkt het erop dat dit het werk van ontwikkelaars een stuk makkelijker kan maken. Code die met Objective-C moeilijk te realiseren is, kun je ook in Swift maken. Onveilige classes zijn in Swift niet aanwezig en variabelen worden altijd geïnitialiseerd voordat ze worden gebruikt. Geheugen wordt automatisch beheerd en integers worden altijd gecontroleerd op een mogelijke overflow.

De taal is voor OS X- en iOS-apps bedoeld en is per direct beschikbaar om mee te gaan programmeren. Je hoeft hiervoor alleen de Xcode beta 6 te installeren.

Meer info: Swift op de Apple-website

Lees voor meer aankondigingen op dit evenement onze samenvatting WWDC 2014 en het Dossier WWDC 2014. Apple kondigde ook iOS 8, Yosemite, HealthKit en HomeKit aan.

swift-eigenschappen

swift-objective-c

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.