Deze nieuwe emoji zijn kanshebbers voor iOS 13

Flamingo, vlieger en luiaard
Een nieuwe iOS-versie betekent meestal ook nieuwe emoji. In 2019 kunnen we weer een nieuwe lading verwachten. Het Unicode Consortium heeft de kanshebbers bekendgemaakt die in iOS 13 en macOS 10.15 meegenomen kunnen worden.

Het Unicode Consortium heeft 236 kandidaten voorgesteld voor versie 12.0 van de emoji-collectie. We zien bijvoorbeeld een vrouw in een rolstoel, verschillende huidskleurvariaties voor koppels en gezinsgroepen en meer keuze uit genders.

Unicode Emoji 12.0

Ook zit er een luiaard bij, die goed van pas kan komen in chats met mensen die liever lui dan moe zijn. Je kunt ook een vlieger of een wit of bruin hartje naar iemand sturen. Heb je ruzie, dan kun je een bijl of een inklapbaar mes gebruiken in je chats. Minder spannend vinden we de groene, blauwe, paarse, oranje en bruine vierkantjes en rondjes.


Het kan nog wel even duren voordat je ze kunt gebruiken. Apple heeft de vorige versie Emoji 11.0 nog eens niet toegevoegd, maar gaat dat goed maken in iOS 12.1. Deze update bevat volgens Emojipedia 158 nieuwe figuurtjes, zoals mensen met rood haar, kroeshaar en een kaal hoofd. Ook krijgen we voor het eerst een bagel mét roomkaas, die er veel smakelijker uit ziet dan de vorige versie.

Bekijk ook

iOS 12.1 bevat ruim 70 nieuwe emoji met meer diversiteit

Apple heeft aangekondigd dat ze binnenkort meer dan 70 nieuwe emoji uit gaan brengen. Hierin vind je onder andere de roodharigen en nog veel meer.

Emoji 12.0 komen pas in 2019

De technische commissie van het Unicode Consortium zal in januari gaan vergaderen over de nieuwe figuurtjes. Het plan is dan om in maart de officiële selectie van Emoji 12.0 bekend te maken. Daarna kunnen techbedrijven als Apple, Google, Facebook en Microsoft aan de slag om het in te bouwen in hun besturingssystemen en apps.

Emoji handen schudden huidskleur

Vooral de toegenomen keuze uit genders en huidskleuren maakt emoji vandaag de dag veel complexer. Zo zijn er alleen al 55 nieuwe combinaties aanwezig voor duo’s in Emoji 12.0. Ook handen schudden doe je nu in een passende huidskleur. Het geeft mensen meer mogelijkheden om iets te kiezen wat overeenkomt met de werkelijkheid. Dat geldt ook voor de diverse nieuwe emoji voor handicaps, zoals rolstoelen, begeleidingshonden en een arm- en beenprothese. De handicap-emoji zijn gebaseerd op een voorstel van Apple.

Bekijk ook

Apple wil speciale emoji voor mensen met een handicap

Apple heeft een voorstel ingediend voor een reeks emoji, waaronder een geleidehond, protheses, een oor met gehoorapparaat en mensen in verschillende soorten rolstoelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 oktober 2018 om 7:20
Onderwerp
Categorie
Diensten

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.