Bamboo Sketch iPhone

De Wacom Bamboo Sketch is een prijzige manier om te tekenen en schrijven

Met de Wacom Bamboo Sketch kun je heel nauwkeurig tekenen op je iPhone of iPad. Maar de prijs van 90 euro is wel wat aan de hoge kant.

Wacom heeft een nieuwe tekenpen voor de iPhone en iPad aangekondigd. De Bamboo Sketch is erg precies en is bedoeld voor het tekenen en schetsen op bijna alle gangbare iDevices. Maar met z’n prijs van €90 komt hij wel erg dicht in de buurt van Apple’s Pencil.

Bamboo Sketch op de iPad

Wacom Bamboo Sketch voor tekenen en schrijven

De belangrijkste reden om een Bamboo Sketch te kopen is volgens de fabrikant dat hij heel precies is. De pen werkt via een Bluetooth-verbinding en wordt geleverd met twee penpunten: hard en zacht. Daarmee zou je het tekenen van een pen op papier kunnen evenaren – iets wat wel vaker is beloofd door fabrikanten van tekenpennen. Er zitten geen speciale functies voor de iPad Pro op.

Bamboo Sketch doosje

Je kunt de Bamboo Sketch gebruiken in apps zoals Bamboo Paper, ArtRage, Autodesk SketchBook, Concepts, en MediaBang Paint. Voor de echte tekenaars biedt de pen 2.048 niveau’s van drukgevoeligheid. Dit moet ervoor zorgen dat je volgende keer bij een creatieve ingeving niet naar pen en papier grijpt, maar naar de iPad. Al je tekeningen kun je opslaan bij Wacom’s Inkspace, een online opslagruimte.

De stylus is op te laden via een magnetische oplaadpoort in de pen. Wacom levert er een USB-dongle voor mee, die je op elke standaard USB-poort kunt aansluiten. Je kunt 15 uur tekenen zonder tussentijds op te laden. Voor die prijs krijg je er gelukkig wel een mooie opbergdoos bij, twee penpunten en de USB-lader. Het totale pakketje kost €90 en vanaf juni kun je er eentje aanschaffen.

Bamboo Sketch iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 18:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen stylus, wacom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.