Monterey Wallpaper Lone Cypress

Monterey heeft eindelijk een eigen natuurwallpaper

Elk jaar brengt Apple een fraaie wallpaper uit voor de nieuwste macOS-versie. Dit jaar kregen we echter een paars berglandschap met kleurenvlakken. Deze jongens besloten er iets aan te doen, met een echte Monterey-wallpaper in de stijl van voorgaande jaren.

Een natuurwallpaper voor Monterey

De wallpapers van macOS tonen altijd bergketens, steile bergtoppen, rotsen in de zee of een ander imponerend natuurlandschap. Behalve dit jaar: Apple liet ons genadeloos in de steek en kwam met een paars vlakkenpatroon. YouTuber Andrew Levitt besloot daarom zijn vrienden op te trommelen en er zelf eentje te maken. Het probleem is alleen: er is niet veel natuur in Monterey, laat zien iets wat er indrukwekkend genoeg uit ziet voor een mooie wallpaper. Monterey is een stadje aan zee met veel huizen en commercieel vastgoed. Toch viel er iets van te maken.


Als de naam Andrew Levitt je bekend voorkomt, kan dat kloppen. Het drietal fotografeerde eerder de Catalina-wallpaper en de macOS Big Sur wallpaper opnieuw en ze gingen vervolgens ook nog aan de slag om alle resterende wallpapers van macOS na te bootsen.

Monterey: geen wallpaper
Monterey blijkt niet erg fotogeniek.

Sinds 2013 is Apple overgestapt van katachtigen naar landschappen in Californië, de thuisbasis van Apple. Het begon allemaal met OS X Mavericks en het eindigde vorig jaar met Big Sur. Maar Monterey verdient ook een mooi plaatje. Apple koos voor een abstracte graphic, die de Monterey Canyon moet voorstellen. Dit is een anderhalve kilometer diepe watergeul en de grootste onderzeese canyon aan de westkust. Het is een opmerkelijke plek, maar daarmee heb je nog geen mooie foto te pakken.

Na twee dagen rondkijken begreep het trio waarom Apple deze keer geen natuurfoto als wallpaper had gekozen. Er is gewoon niet zoveel te zien. En bovendien bleek dat het namaken van een bestaande wallpaper een stuk makkelijker is dan er zelf eentje bedenken.

Lone Cypress: geen Monterey, toch mooi

Uiteindelijk viel de keuze op het meest herkenbare punt van Monterey: de Lone Cypress. Dit is een boom die mogelijk al 250 jaar op een rots staat. Hij is al van ver te herkennen en hoewel hij eigenlijk niet in Monterey staat, is het wel het standaard plaatje dat iedereen herkent. Het team was een dag bezig om voldoende foto’s te maken voor een dynamische wallpaper. Het eindresultaat is hieronder te zien.

Downloaden in volledige resolutie kan via Vyncher.com.

Monterey Wallpaper Lone Cypress

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.