iPhone X, Apple Watch en AirPods met AirPower.

Deze Apple-producten willen we ook draadloos opladen

Nu draadloos opladen voor het eerst beschikbaar is op de iPhone, zien wij ook graag andere Apple-producten die we draadloos van de nodige energie willen voorzien. Wij zetten ze op een rij.

iPhone X, Apple Watch en AirPods met AirPower.
De iPhone 8 en iPhone X zijn de eerste iPhones die ondersteuning bieden voor draadloos opladen. Op de Apple Watch waren we het al gewend dat we geen stekkertje meer hoeven te gebruiken en ook op de iPhone zijn we hier nu helemaal aan gewend geraakt. We zien het daarom wel zitten om meer Apple-producten draadloos op te laden. Welke komen daarvoor in aanraking?

Nu Apple draadloos opladen omarmd heeft met de nieuwste iPhones, kunnen andere Apple-producten natuurlijk niet achterblijven. Even je iPhone op een lader leggen is eenvoudiger dan een kabeltje erin steken. Deze eenvoud zou ook niet misstaan op een aantal andere producten die je soms op een wat vreemde manier moet opladen.

#1 iPads
Het opladen van een iPad hoef je veel minder vaak te doen dan van een iPhone, maar door het grotere formaat van de iPad kan het wat onhandig zijn. Vooral als je een dock wilt gebruiken. Terwijl je een iPhone nog wel gedachteloos in een dock kunt steken, is het bij een iPad toch altijd even zoeken waar de aansluiting precies zit. Een draadloze lader op je bureau is daardoor veel praktischer. Een probleem is echter dat de iPad meer stroom vereist en dat Apple momenteel maximaal 7,5 Watt levert bij draadloos opladen. Dat is te langzaam voor een iPad, waardoor er dus nog wel wat werk aan de winkel is.

#2 Apple Pencil
Over iPad gesproken: de Apple Pencil zou ook kunnen profiteren van draadloos opladen. Je laadt de Apple Pencil nu op via de Lightning-aansluiting van je iPad of met de bijgeleverde adapter en Lightning-kabel. Echt efficiënt is dat niet en het ziet er ook wat vreemd uit, terwijl een draadloze oplaadmethode veel eenvoudiger zou zijn. Even je pen op een oplader leggen zodat hij weer klaar is om gebruikt te worden. Dit vergt wel flink wat uitdaging van Apple’s kant, om alle benodigde onderdelen in zo’n kleine behuizing te verwerken.

Apple Pencil opladen

#3 Magic Mouse 2
Het schoolvoorbeeld van onhandig opladen: de Lightning-ingang van de Magic Mouse 2 zit aan de onderkant, waardoor je de muis dus op z’n kop moet leggen om hem te kunnen gebruiken. Stel, je hebt een draadloze oplader die een relatief groot formaat heeft, dan zou een nieuwe versie van de Magic Mouse 2 meteen kunnen opladen terwijl je hem gebruikt. De lader is dan ook meteen een soort muismat.

Apple Magic Mouse 2 review: opladen aan de onderkant

#4 Siri Remote
De Siri Remote van de Apple TV moet je momenteel eens in de zoveel tijd opladen via een Lightning-kabel. Hoewel de batterij best lang mee gaat en je dus lang niet zo vaak hoeft op te laden als bij bijvoorbeeld een iPhone, kan het wel handig zijn als je ook een draadloze oplader zou kunnen gebruiken. Het grootste probleem zit hem echter in de kosten, omdat de onderdelen voor draadloos opladen veel duurder zijn.

#5 Smart Battery Case
Apple heeft voor de iPhone 6 en iPhone 7 de Smart Battery Case. Of er ook zo’n batterijhoes voor de iPhone 8 en iPhone X komt is nog onzeker. Apple heeft nog geen nieuwe versie uitgebracht. Mogelijk heeft dit ook te maken met draadloos opladen. Apple zou de hoes zelf geschikt moeten maken voor draadloos opladen, zoals accessoiremaker Mophie al heeft gedaan. Dan moet het Apple ook lukken.

#6 Voor de verre toekomst: MacBook
Als we echt onze fantasie de vrije loop laten gaan, zien we een MacBook die je draadloos kunt opladen ook wel zitten. De batterij in een MacBook is echter van een compleet andere orde, want het is groter en zwaarder dan een iPhone terwijl de huidige laders vaak vrij compact zijn. Het vereist ook een veel krachtigere oplader, helemaal voor de 15-inch MacBook Pro’s. Bovendien is het door de aluminium behuizing een stuk lastiger om draadloos opladen te realiseren. Wellicht dat de techniek ooit zover komt dat het opladen van een MacBook op deze manier mogelijk wordt. Computermaker Dell heeft dit jaar de eerste laptop aangekondigd die je draadloos kunt opladen, dus het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat we dit ook bij Apple zien.

Dell laptop draadloos opladen.

Binnenkort al mogelijk: AirPods en Apple Watch met AirPower
Waar we minder lang op hoeven te wachten, is het draadloos opladen van de AirPods. Volgend jaar komt Apple met zijn eigen AirPower, de draadloze oplaadmat die geschikt is voor de iPhone 8, iPhone X, Apple Watch Series 3 en AirPods. Je hebt hier dan wel de vernieuwde oplaadcase voor de AirPods voor nodig, maar Apple maakt in ieder geval de stap om draadloos opladen toegankelijker en voor meer producten geschikt te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2017, 18:15
Categorie iDevices
Onderwerp draadloos opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.