Animoji zonder TrueDepth.

‘Animoji werken ook zonder TrueDepth-camera’

De Animoji zijn Apple's grappige bewegende emoji die jouw gezichtsuitdrukkingen volgen. Je vindt ze alleen op de iPhone X, maar het lijkt erop dat ze ook werken zonder TrueDepth-camera.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Animoji zijn alleen te gebruiken op de iPhone X, omdat deze voorzien is van extra geavanceerde TrueDepth-camera’s. Nu blijkt echter dat de Animoji ook werken zonder de extra sensoren. Dit ontdekte de YouTube Marques Brownlee, die het demonstreerde in zijn videoreview.

Update 20:00 uur: Volgens Apple maken Animoji wél gebruik van data van de infrarood-camera en de 3D-sensoren voor nauwkeuriger weergave.

Animoji werkt zonder TrueDepth

De TrueDepth-camera bevat allerlei sensoren, zoals een infrarood camera, infrarood belichter en een nabijheidssensor. Deze sensoren bevinden zich in de ‘notch’, de inkeping bovenaan het iPhone X-scherm. Apple gebruikt deze sensoren onder andere voor Face ID, maar ook de nieuwe portretstand voor selfies en portretbelichting maken hier gebruik van. Voor het analyseren van je gezichtsuitdrukkingen voor de Animoji zegt Apple ook de TrueDepth-sensoren te gebruiken.

Animoji zonder TrueDepth.

In de video wordt het linker deel van de TrueDepth-camera geblokkeerd. Zoals te zien is in de video, blijft de Animoji gewoon werken. We hebben dit zelf ook getest en hebben ook het rechter deel van de TrueDepth-camera bedekt, waar Apple de rasterprojector geplaatst heeft. Hierdoor is dus alleen de 7-megapixel frontcamera onbedekt, waarna de Animoji gewoon blijven werken. Dit doet vermoeden dat Apple voor de Animoji al die extra sensoren niet nodig heeft, waardoor ze dus in theorie ook kunnen werken op oudere iPhone-modellen.

Animoji op iPhone X

Toch kan er ook een andere verklaring voor zijn. De Animoji werken met een ARKit en het zou goed kunnen dat alleen de iPhone X in staat is om ARKit aan de voorkant te laten werken. Op andere toestellen werkt ARKit alleen met de achterste camera’s. Een andere verklaring is dat de TrueDepth-sensoren al op andere momenten je gezicht bekijkt. Bovendien zou Apple de Animoji ook kunnen uitbreiden met allerlei extra functies, die volop gebruikmaken van de TrueDepth-sensoren. Dit zou dan sowieso niet mogelijk zijn op oudere modellen.

Via: The Next Web

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 15 november: Reactie van Apple toegevoegd over gebruik van IR-camera en sensoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2017, 20:13
Categorie Apple
Onderwerp animoji
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Je vindt ze in iMessage in de Berichten-app. De Animoji maken gebruik van de TrueDepth-camera en volgen je gezichtsuitdrukking. Je gebruikt ze door een opname te maken, waarna ze de bewegingen van je mond volgen. Er zijn ook stilstaande stickers en je kan je eigen variant maken in de vorm van een Memoji.

Animoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.