Smart Battery Case voor de iPhone 7.

Apple’s Smart Battery Case voor iPhone 7 werkt niet met iPhone 8

Heb je een Smart Battery Case voor de iPhone 7 in huis en ben je van plan om over te stappen op de iPhone 8, dan is er slecht nieuws. Apple's batterijhoes is niet geschikt voor de iPhone 8.

Het leek er even op dat elk iPhone 7-hoesje werkt met de iPhone 8, omdat de afmetingen van de toestellen vrijwel identiek zijn. Toch is er één hoesje dat hier buiten valt: Apple’s Smart Battery Case voor de iPhone 7 is niet geschikt voor de nieuwe iPhone 8, zo heeft een medewerker bevestigd.


Smart Battery Case voor de iPhone 7.

Smart Battery Case niet voor iPhone 8

De iPhone 7 en de iPhone 8 met een 4,7-inch scherm zijn qua afmetingen nagenoeg hetzelfde. We schreven daarom ook dat je oude iPhone 7-hoesje gewoon past op de iPhone 8. Toch blijkt dat er in ieder geval één uitzondering is op deze regel. Apple’s Smart Battery Case van €119 is niet geschikt voor de iPhone 8. De iPhone 8 wordt niet genoemd bij de compatibiliteit op de Apple-website en ook Apple zelf heeft aangegeven dat de Smart Battery Case niet werkt op de iPhone 8.

Een iPhone-gebruiker stuurde een mail naar Craig Federighi en Phil Schiller, die vervolgens doorgestuurd is naar een andere Apple-medewerker. In het antwoord dat de gebruiker ontving staat dat de Smart Battery Case niet geschikt is, “omdat het design van de nieuwe iPhone veranderd is”. Dit zou mogelijk te maken kunnen hebben met draadloos opladen. Door de extra batterij aan de achterkant van de hoes, is draadloos opladen waarschijnlijk niet mogelijk. Dit zou voor Apple een reden kunnen zijn om de Smart Battery Case niet samen te laten werken met de iPhone 8.

Smart Battery Case werkt niet op iPhone 8.

Een andere reden kan zijn is dat de aansluitingen en ingangen net even anders zijn. Als de Lightning-ingang al een paar millimeter verschoven is, kun je de ingebouwde Lightning-connector van de Smart Battery Case niet goed plaatsen. Het zou ook kunnen zijn dat de iOS-versie op de iPhone 8 de Smart Battery Case niet herkend, waardoor hij dus ook niet te gebruiken is.

Mocht je de hoop hebben dat Apple een speciale Smart Battery Case voor de iPhone 8 uit gaat brengen, dan zit er niks anders op dan blijven hopen. De iPhone 8-versie is nog niet aangekondigd en in bovenstaande mail kon nog geen aankondiging gedaan worden of de iPhone 8-versie van de case onderweg is.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.