Downloadlimiet App Store

Je kunt nu apps tot 150MB downloaden via het mobiele netwerk

Apple heeft de downloadlimiet voor apps naar 150MB verhoogd. Het betekent dat je in de App Store nu grotere apps kunt downloaden via het mobiele netwerk (3G/4G).

Apple heeft de downloadlimiet voor App Store-apps verhoogd. Je kunt nu apps met een grootte tot 150MB downloaden als je op een mobiele verbinding via 3G/4G zit. Sinds 2013 lag de limiet op 100MB.

Downloadlimiet App Store

App Store downloadlimiet verhoogd naar 150MB

De nieuwe downloadlimiet is te lezen in een ultrakorte aankondiging op de website van Apple. “We hebben de mobiele downloadlimiet van 100MB naar 150MB verhoogd”, schrijft Apple. “Zo kunnen klanten meer apps downloaden vanuit de App Store via het mobiele netwerk.” Apple speelt daarmee in op de steeds ruimere datalimieten die providers hanteren. Veel mensen hebben tegenwoordig geen mobiele databundel van meerdere gigabytes. In 2016 dacht een Franse site dat Apple de limiet al had verhoogd tot boven de 100MB, maar nu is dat dus officieel.

Wil je een app downloaden die groter dan 150MB is, dan zul je daarvoor een Wi-Fi-netwerk moeten gebruiken, net als voorheen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de net bijgewerkte iWork-apps van Apple zelf: de Keynote-app is vanwege de vele sjablonen die Apple meelevert inmiddels bijna 650MB groot. Ook Garageband is een beruchte zwaargewicht, die ook op je iPhone veel opslagruimte opsnoept. De download alleen is al 1,7GB. Gebruik je de app daadwerkelijk, dan neemt het al snel toe boven de 2GB.

Met de hogere limiet speelt Apple mogelijk ook in op de nieuwe augmented reality-apps die worden verwacht, nu ARKit in iOS 11 officieel beschikbaar is voor iedereen. In de App Store zijn de afgelopen 24 uur heel wat leuke AR-apps verschenen. In dit overzicht hebben we er een aantal genoemd.

Apple voerde een aantal jaren geleden maatregelen zoals App Thinning en App Slicing in. Het idee was dat je niet een complete app hoeft te downloaden, maar bijvoorbeeld alleen de eerste levels van een game. Pas als je ze bijna hebt uitgespeeld haalt iOS de verdere levels op. Gek genoeg hebben we daar sinds de aankondiging in 2015 niet meer zoveel van gehoord. Misschien komt dat omdat dataverbruik tegenwoordig niet meer zo’n grote zorg is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2017, 8:46
Categorie Apps
Onderwerpen app store, datalimiet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.