Downloadlimiet App Store

Apple verhoogt limiet van 100MB voor App Store-downloads via 4G

Apple heeft de 4G-downloadlimiet voor apps verhoogd tot boven de 100MB. Je kunt nu apps tot een grootte van zo'n 250MB downloaden via je 4G-verbinding.

Downloadlimiet App Store

Het is vanaf nu mogelijk om via 4G apps te downloaden, die groter zijn 100MB. In iOS 7 verhoogde Apple de limiet van 50MB naar 100MB en sindsdien is dat zo gebleven. Vandaag blijkt echter dat het mogelijk is om apps groter dan 100MB te downloaden, zo ontdekte de bevriende Franse website iPhon.fr.

Geen limiet van 100MB meer

Om het extra verwarrend te maken meldt de pop-up nog steeds de limiet van 100MB, als je probeert om bijvoorbeeld een app van meer dan 1GB te downloaden. We probeerden het zelf uit, door apps groter dan 100MB te downloaden en inderdaad: bij een app van 151MB (zie afbeelding) gaat het downloaden gewoon van start.

App groter dan 100MB App Store-item groter dan 100MB

Wil je het zelf controleren, dan is het belangrijk om de bestandsgrootte in iTunes op de desktop en in de App Store te vergelijken. De grootte wil namelijk nog wel eens verschillen. Zo blijkt de app GyroSphere Trials (link) 176MB in iTunes te zijn en 151MB in de App Store-app.

Toen de App Store net van start ging, lag de downloadlimiet voor 3G/4G aanvankelijk op 10MB. Later werd het verhoogd naar 20MB, vervolgens naar 50MB en uiteindelijk naar 100MB. In de zevende beta van iOS 9.3 is het mogelijk om apps tot zo’n 250MB te downloaden via 4G, zo beweert Laurent van iPhon.fr. Ook al verschijnt nog de 100MB-waarschuwing, de app wordt wel gewoon gedownload.

Apps zijn tegenwoordig kleiner

Eigenlijk hoeven apps tegenwoordig niet meer zo groot te zijn. Dankzij App Thinning en App Slicing kunnen ontwikkelaars zorgen dat je een kleine versie van een app downloadt, waarbij extra content pas later wordt opgehaald. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om extra levels. Graphics die niet voor jouw toestel bedoeld zijn (bijvoorbeeld retina-beelden voor de iPad, terwijl je een iPhone gebruikt), worden helemaal niet meer gedownload, terwijl dat vroeger wel het geval was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 11:29
Categorie Achtergrond
Onderwerp app store
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.