‘Connects to Apple Watch’-logo wijst op nieuwe accessoires voor Apple’s smartwatch

Apple heeft twee logo's voor 'Connect(s) with Apple Watch' vastgelegd, waarschijnlijk vergelijkbaar met het MFi-programma voor iOS-accessoires. Ook zou Apple het kunnen gebruiken voor fitnessapparaten met GymKit.

watchOS als fitnesstracker

Als je in de toekomst accessoires voor je Apple Watch zoekt, zul je op een logo moeten letten. Apple heeft namelijk twee nieuwe handelsmerken vastgelegd, waarmee je kunt zien of een accessoire officieel is goedgekeurd. Ze tonen een rennend mannetje met de tekst ‘Connect(s) to Apple Watch’. Apple wekt hiermee de indruk dat we de komende tijd nog meer accessoires kunnen verwachten die samenwerken met de Apple Watch. Denk daarbij aan bloeddrukmeters of bloedglucosemeters.

Connects with Apple Watch-logo

Apple legde de handelsmerken vast in Jamaica, het walhalla om stilletjes nieuwe producten en merknamen vast te leggen.

Bekijk ook

Zo houdt Apple nieuwe producten langer geheim

Apple gebruikt een slimme truc om merknamen lange tijd geheim te houden, dankzij de route via Jamaica. Hoe werkt dit precies?

De registratienummers zijn respectievelijk 072768 en 072769, beide ingediend op 23 juni 2017. De ene toont een witte hardloper met de tekst ‘Connect to Apple Watch’ terwijl de andere een groene hardloper met de tekst ‘Connects to Apple Watch’ vermeldt.

Connects to Apple Watch logo

Apple heeft gekozen voor registratie in drie internationale klassen, namelijk computersoftware en sensoren voor gezondheid, fitness, sport en wellness, medische apparaten en fitnessapparatuur. Dat laatste klinkt logisch, omdat Apple GymKit heeft ontwikkeld. Daarmee kunnen fitnessapparaten data uitwisselen met de Apple Watch door deze te koppelen via NFC. Door logo’s op de fitnessapparaten te plakken kunnen sportscholen duidelijk maken dat de functie beschikbaar is.

Connect to Apple Watch logo

De nieuwe logo’s zijn waarschijnlijk bedoeld ook bedoeld voor allerlei andere officieel goedgekeurde accessoires, vergelijkbaar met Apple’s ‘Made voor iPhone’-programma. Als consument weet je dan zeker dat het meteen vanuit de verpakking goed samenwerkt met een Apple Watch.

Apple zou intern ook bezig zijn met een eigen accessoire, namelijk een ECG-meter om abnormale hartritmes en andere hartafwijkingen te detecteren. Ook zo’n accessoire zou het ‘Connects with Apple Watch’-logo moeten krijgen, zodat iedereen weet waar het voor bedoeld is.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.