Mophie Wireless Charging Base op tafel.

Dit zijn mijn favoriete producten van 2017 – deel 1: Benjamin

2017 bracht heel veel nieuws op het gebied van Apple, maar wat zijn de persoonlijke favorieten van de redactie? In dit eerste deel bespreekt Benjamin zijn favoriete producten van 2017, zoals de draadloze oplader van Mophie.

Mophie Wireless Charging Base op tafel.
2017 nadert alweer het einde en het was een behoorlijk druk jaar voor Apple. Met nieuwe producten in nagenoeg elke categorie valt er bij het maken van een selectie een hoop te kiezen, ook qua accessoires die werken in combinatie met je iPhone, iPad, Mac en andere Apple-producten. Maar wat zijn nou onze favoriete producten van 2017? In dit deel kijkt Benjamin terug op het afgelopen jaar en pikt hij zijn hoogtepunten eruit.

Mophie Wireless Charging Base
De iPhones van dit jaar brachten voor het eerst draadloos opladen. Op concurrerende toestellen is draadloos opladen al veel langer mogelijk, maar in 2017 konden Apple-gebruikers voor het eerst profiteren van deze manier van opladen. In plaats van een kabeltje in je iPhone steken of op de tast je iPhone in een dock stoppen, leggen we de iPhone tegenwoordig op een simpele plaat. Doordat Apple de Qi-standaard ondersteunt, is het aanbod van draadloze opladers al vrij groot.

Mijn huidige favoriet is de Mophie Wireless Charging Base. Deze lader ziet er mooi uit en is niet heel erg groot, zodat je hem makkelijk kwijt kunt. Het gebruikte materiaal is fijn en zorgt ervoor dat er geen krasjes op je iPhone komen als je hem erop legt. De prijs is wat aan de hoge kant, maar desalniettemin vind ik dit de meest handige draadloze oplader die ik geprobeerd heb. Er zijn laders die je iPhone sneller draadloos opladen, zoals de Belkin Boost Up, maar door de uitstraling blijft de Mophie mijn favoriet. Het zou echter zomaar kunnen dat ik deze lader over een niet al te lange tijd in ga ruilen voor Apple’s AirPower die in 2018 verschijnt.

MacBook Pro met Touch Bar
MacBook Pro review
De MacBook Pro met Touch Bar verscheen voor het eerst in 2016, maar ik besloot nog even de kat uit de boom te kijken. In 2017 ben ik overgestapt naar het nieuwste model dat Apple in juni uitbracht. Over het algemeen ben ik best tevreden over deze nieuwe MacBook Pro, al zitten er aan de softwarekant met macOS High Sierra nog wel wat bugs in. Zelfs over het toetsenbord ben ik best tevreden, al kan ik me voorstellen dat sommige mensen minder fan zijn van de nieuwe toetsen. Mijn meest favoriete functie van het toetsenbord is de Touch ID-sensor, waarmee ik sneller bepaalde apps zoals 1Password kan ontgrendelen en in kan loggen op mijn Mac. Over de Touch Bar is al veel gezegd en geschreven, maar in sommige gevallen vind ik de knoppenbalk goed van pas komen. Voor het selecteren van emoji’s op m’n MacBook vind ik het veel handiger dan de knoppencombinatie die ik altijd vergeet. Ook in sommige apps vind ik de Touch Bar soms best goed van pas komen, al zou ik beslist ook zonder kunnen.

Philips Hue accessoires met HomeKit
Philips Hue Tap
Mijn derde favoriete product van 2017 is eigenlijk een beetje valsspelen. De Philips Hue-accessoires zoals de Hue Motion en Hue Tap bestaan al heel wat jaren, maar werden in 2017 voor mij een stuk handiger. Philips zorgde er in oktober voor dat deze accessoires ook samenwerken met HomeKit. Dat betekent dus dat ik alle accessoires met deze schakelaars kan bedienen, zolang ze maar met HomeKit werken. Ook het automatiseren van mijn HomeKit-spullen in huis gaat dankzij de update voor de Hue-schakelaars een stuk eenvoudiger. Zo gebruik ik de Hue Tap nu ook om mijn kerstboom te bedienen. Voor iedereen die graag met HomeKit in de weer is, vind ik de accessoires van Philips Hue echt een must.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2017, 13:26
Categorieën Accessoires, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen accessoire, favorieten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.