CleanMyMac X

CleanMyMac X helpt je Mac opruimen en scant naar malware

CleanMyMac is een van de meest populaire apps om je Mac regelmatig op te ruimen en ruimte vrij te maken. De nieuwe versie CleanMyMac X viert het tienjarige bestaan met een nieuw design en extra functies.

CleanMyMac X

CleanMyMac bestaat nu tien jaar als oplossing om ongewenste bestanden van je Mac te halen. Daardoor maak je ruimte vrij voor andere bestanden. De Smart Scan analyseert je schijven en optimaliseert de inhoud en in de nieuwe versie CleanMyMac X (verkrijgbaar via de website van de ontwikkelaar) is dat nog steeds het geval. Smart Scan verloopt nu echter drie keer sneller dan voorheen. Ook heeft ontwikkelaar MacPaw een nieuwe tool toegevoegd om malware te verwijderen.


Deze tool controleert automatisch of je systeem kwetsbaarheden bevat en verwijdert vervolgens verdachte bestanden. Om te zorgen dat de tool altijd up-to-date is zit er een update-controle in. Vraag je je af of antivirus op de Mac nodig is, dan hebben we daar een apart artikel over.

CleanMyMac X

Ook is er een CleanMyMac Assistant, die je helpt en suggesties geeft over dingen die je zou kunnen opruimen, zoals grote bestanden. Het menu is verbeterd en voorzien van een handige tool die laat zien welke apps veel resources verbruiken. Ook is er een module waarmee je inlog-items kunt beheren of vastgelopen apps kunt beheren. Dit zorgt ervoor dat je Mac sneller wordt en vlotter reageert.

CleanMyMac X

Je kunt CleanMyMac op verschillende manieren downloaden: je kunt kiezen voor een eenmalig bedrag, een jaarbedrag of de app installeren via Setapp. Heb je CleanMyMac tussen 5 augustus en 5 september gekocht, dan kun je gratis gebruik maken van een jaarabonnement op CleanMyMac X. Ook krijg je korting als je al gebruiker was van de app.

Je hebt macOS 10.10 of nieuwer nodig en de app is uiteraard al geoptimaliseerd voor de toekomstige macOS Mojave.

Bekijk CleanMyMac X op de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2018, 21:54
Categorie Mac & macOS
Onderwerp malware
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.