Bioo plant laadt je iPhone op via een USB-aansluiting.

Toppunt van milieuvriendelijkheid: je iPhone opladen met een plant

Wil je je iPhone op milieuvriendelijke wijze opladen? Dat kan met de Bioo, een plantenbak met USB-aansluiting. Dankzij fotosynthese kun je je iPhone, iPad of ander apparaat eenvoudig opladen.

Bioo-plant laadt je iPhone op.
Apple werkt al de hele week samen met het Wereld Natuur Fonds voor het behoud van de aarde met een hele reeks aan aangepaste apps, ook voor de Dag van de Aarde. Maar ook jij kunt zelf je steentje bijdragen met de Bioo: een plant waarmee je je iPhone op kunt laden. Door slim gebruik te maken van fotosynthese wordt je iPhone, iPad of ander USB-apparaat van stroom voorzien.

Bioo is een ecologische plantenbak

Eigenlijk gaat het niet zozeer om de plant zelf, maar zit de techniek in de bak verwerkt. Onderin de plantenbak zitten twee potjes met een substantie, waar een biologische reactie optreedt zodra dit in aanraking komt met water. De bacteriën in deze substantie creëren elektronen die vervolgens opgeslagen worden in een batterij.

Maar de plant speelt ook een belangrijke rol in dit hele proces. Dankzij fotosynthese (ken je dat nog, van de middelbare school?) daalt de stof in de aarde neer in het onderste deel van de plantenbak. Gecombineerd met water zet dat dus het proces in gang. Het is daarom belangrijk dat je wel de juiste plant gebruikt, want een cactus zal voor weinig resultaat zorgen.

De werking van de Bioo-plant.

Vervolgens loopt er een draadje met USB-aansluiting van de batterij naar de bovenkant van de pot, zodat je daar je eigen oplader in kunt steken. Nu hoef je tussen de bladeren van je plant niet wanhopig op zoek naar de USB-aansluiting, want deze is op slinkse wijze vermomd als steentje. De output van de aansluiting is 3,5 volt, wat ongeveer overeenkomt met die van een USB-aansluiting op een computer. Volgens de makers kun je je telefoon drie keer per dag helemaal opladen.

Bioo plant laadt je iPhone op via een USB-aansluiting.

Je kunt dit project momenteel steunen via Indiegogo. Het project loopt nog een maand, maar heeft nu al het streefbedrag ruimschoots gehaald. Voor een bedrag van €89 kom je in het bezit van zo’n ecologische plantenbak. Je zult echter nog wel geduld moeten hebben, want de eerste exemplaren worden in december 2016 verscheept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2016, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, milieu, planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.