iOS 9.3.2 beta 2 en OS X 10.11.5 beta 2 nu ook voor publieke testers: ontwikkelaarsbeta’s tvOS en watchOS

Apple heeft de tweede publieke beta's van iOS 9.3.2 en OS X 10.11.5 uitgebracht. Voor ontwikkelaars is watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1 te downloaden. iOS 9.3.2 beta 2 laat je Night Shift en de Energiebesparingsmodus tegelijk gebruiken, zonder dat je trucjes hoeft uit te halen.

Apple heeft iOS 9.3.2 beta 2 en OS X 10.11.5 beta 2 nu ook beschikbaar gemaakt voor publieke testers watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1 zijn op het moment van schrijven alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars. Alle beta’s lossen voornamelijk bugs en problemen op.


MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

iOS 9.3.2 kan Night Shift en Energiebesparing tegelijk gebruiken

iOS 9.3.2 beta 2 lost enkele bugs op en verschijnt twee weken nadat de eerste beta op 6 april 2016 verscheen. De belangrijkste nieuwe functie die in beta 2 ontdekt is, is de mogelijkheid om Night Shift en Energiebesparingsmodus gelijktijdig te gebruiken.

Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2. Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2.

Mogelijk heeft Apple in deze versie ook de Game Center-bug opgelost, zoals bleek uit eerdere meldingen van ontwikkelaars. Problemen met Game Center zorgden ervoor dat de app een wit scherm bleef vertonen. In enkele gevallen werden games daardoor onspeelbaar, omdat er geen verbinding kon worden gelegd met Game Center. iOS 9.3.2 lijkt dit dus op te lossen, maar we houden nog even een slag om de arm.

Bekijk ook

Game Center-bug lijkt opgelost in iOS 9.3.2

De Game Center-bug die sommige spelers al maandenlang plaagt, lijkt te zijn opgelost in iOS 9.3.2 zeggen betatesters.

Andere grote bugs zijn in iOS 9.3.1 en eerder niet geconstateerd, waardoor het nog onduidelijk is welke problemen iOS 9.3.2 allemaal aanpakt. iOS 9.3 voegde wel een aantal grote en belangrijke functies toe, zoals de nachtmodus Night Shift en ondersteuning voor beveiligde notities. Meer over alle nieuwe functies van iOS 9.3 lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iOS 9.3: dit zijn de nieuwe functies

iOS 9.3 is onderweg, maar dankzij de beta's weten we al wat we van de software-update kunnen verwachten. We zetten alle nieuwe functies overzichtelijk voor je op een rijtje.

OS X 10.11.5 beta 2

OS X 10.11.5 lijkt vooral bugfixes te bevatten, terwijl Apple in OS X El Capitan 10.11.4 wel enkele nieuwe functies toevoegde. wel enkele nieuwe functies bracht. Zo bracht die versie ondersteuning voor beveiligde notities en kon je Live Photos bekijken vanuit de Berichten-app.

Bekijk ook

Publieke beta 1 van OS X El Capitan 10.11.5 beschikbaar

Het is weer zover, Apple heeft de eerste publieke beta van OS X El Capitan 10.11.5 uitgebracht. In deze update worden in ieder geval bugs opgelost die nog in eerdere versies aanwezig zaten.

Tweede beta OS X 10.11.5 downloaden

De tweede beta is beschikbaar voor ontwikkelaars. Ben je ontwikkelaar en heb je nog nooit eerder een beta geïnstalleerd? Dan moet je de ontwikkelaarswebsite van Apple bezoeken om de beta te downloaden. Als je bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma kun je als publieke betatester de nieuwe versie ook installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar komt.

Bekijk ook

OS X El Capitan: het complete overzicht

Alles over OS X El Capitan 10.11 voor de Mac, dat in 2015 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de El Capitan functies, release, nieuws en meer.

Bugfixes in tvOS 9.2.1

In tvOS 9.2.1 zijn nog weinig nieuwe functies ontdekt en het lijkt vooral een bugfix-update voor tvOS 9.2 te zijn. In tvOS 9.2 voegde Apple de mogelijkheid toe om Bluetooth-toetsenborden te koppelen aan de vierde generatie Apple TV, waardoor het invoeren van tekst een stuk makkelijker werd. Bovendien is de appkiezer vernieuwd en kun je apps in mappen plaatsen. Meer over de nieuwe functies in tvOS 9.2 lees je in ons overzichtsartikel.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe functies in tvOS 9.2 voor Apple TV

tvOS 9.2 brengt een aantal handige nieuwe functies naar de vierde generatie Apple TV. Welke nieuwe functies kun je allemaal verwachten? In dit artikel vind je een handig overzicht van wat komen gaat.

tvOS 9.2.1 beta 2 downloaden voor ontwikkelaars

De tweede beta van tvOS 9.2.1 download je rechtstreeks via de vierde generatie Apple TV als je al een geregistreerde ontwikkelaar bent. Als eindgebruiker zul je dus nog even moet wachten op de publieke versie. Deze wordt binnenkort verwacht.

Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Tweede beta van watchOS 2.2.1

De tweede beta van watchOS 2.2.1 voor de Apple Watch lost net als de eerste beta enkele bugs op.

Bekijk ook

Beta 1 watchOS 2.2.1 voor Apple Watch met bugfixes verschenen

watchOS 2.2 is nog maar net uit, maar Apple heeft nu alweer een aanvullende update in het verschiet. Vandaag is beta 1 van watchOS 2.2.1 verschenen en te downloaden voor ontwikkelaars.

watchOS 2.2.1 is een bugfixupdate voor watchOS 2.2, de meest recente publieke versie met nieuwe functies. Zo werd het mogelijk om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen, terwijl ook de Kaarten-app onder handen genomen werd.

Bekijk ook

Apple brengt watchOS 2.2 voor Apple Watch met verbeterde Kaarten-app uit

Apple heeft watchOS 2.2 voor de Apple Watch vrijgegeven. Dankzij deze update is de Kaarten-app verbeterd en kun je meerdere Apple Watches koppelen aan één iPhone. Ook zijn er bugs en problemen opgelost.

watchOS 2.2.1 beta 2 downloaden

Ben je ontwikkelaar en wil je de tweede beta van watchOS 2.2.1 downloaden, dan doe je dit vanaf je gekoppelde iPhone via de Watch-app. Tik in de Watch-app op Algemeen, gevolgd door Software-update. Let erop dat het noodzakelijk is dat de Apple Watch aan de oplader verbonden is en een batterijlading van minimaal 50% heeft.

Bekijk ook

watchOS: het complete overzicht

Alles over watchOS, de software waarop de Apple Watch draait. Op welke Apple Watch is watchOS beschikbaar, welke versies zijn er en wat zijn de releasedata? In dit artikel praten we je bij over alles wat je wil weten over watchOS.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.