MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

iOS 9.3.2 beta 2 en OS X 10.11.5 beta 2 nu ook voor publieke testers: ontwikkelaarsbeta’s tvOS en watchOS

Apple heeft de tweede publieke beta's van iOS 9.3.2 en OS X 10.11.5 uitgebracht. Voor ontwikkelaars is watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1 te downloaden. iOS 9.3.2 beta 2 laat je Night Shift en de Energiebesparingsmodus tegelijk gebruiken, zonder dat je trucjes hoeft uit te halen.

Apple heeft iOS 9.3.2 beta 2 en OS X 10.11.5 beta 2 nu ook beschikbaar gemaakt voor publieke testers watchOS 2.2.1 en tvOS 9.2.1 zijn op het moment van schrijven alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars. Alle beta’s lossen voornamelijk bugs en problemen op.

MacBook, iPhone, iPad en Apple Watch met Apple Music erop

iOS 9.3.2 kan Night Shift en Energiebesparing tegelijk gebruiken

iOS 9.3.2 beta 2 lost enkele bugs op en verschijnt twee weken nadat de eerste beta op 6 april 2016 verscheen. De belangrijkste nieuwe functie die in beta 2 ontdekt is, is de mogelijkheid om Night Shift en Energiebesparingsmodus gelijktijdig te gebruiken.

Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2. Energiebesparingsmodus en Night Shift in iOS 9.3.2 beta 2.

Mogelijk heeft Apple in deze versie ook de Game Center-bug opgelost, zoals bleek uit eerdere meldingen van ontwikkelaars. Problemen met Game Center zorgden ervoor dat de app een wit scherm bleef vertonen. In enkele gevallen werden games daardoor onspeelbaar, omdat er geen verbinding kon worden gelegd met Game Center. iOS 9.3.2 lijkt dit dus op te lossen, maar we houden nog even een slag om de arm.

Andere grote bugs zijn in iOS 9.3.1 en eerder niet geconstateerd, waardoor het nog onduidelijk is welke problemen iOS 9.3.2 allemaal aanpakt. iOS 9.3 voegde wel een aantal grote en belangrijke functies toe, zoals de nachtmodus Night Shift en ondersteuning voor beveiligde notities. Meer over alle nieuwe functies van iOS 9.3 lees je in onderstaand artikel.

OS X 10.11.5 beta 2

OS X 10.11.5 lijkt vooral bugfixes te bevatten, terwijl Apple in OS X El Capitan 10.11.4 wel enkele nieuwe functies toevoegde. wel enkele nieuwe functies bracht. Zo bracht die versie ondersteuning voor beveiligde notities en kon je Live Photos bekijken vanuit de Berichten-app.

Tweede beta OS X 10.11.5 downloaden

De tweede beta is beschikbaar voor ontwikkelaars. Ben je ontwikkelaar en heb je nog nooit eerder een beta geïnstalleerd? Dan moet je de ontwikkelaarswebsite van Apple bezoeken om de beta te downloaden. Als je bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma kun je als publieke betatester de nieuwe versie ook installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar komt.

Bugfixes in tvOS 9.2.1

In tvOS 9.2.1 zijn nog weinig nieuwe functies ontdekt en het lijkt vooral een bugfix-update voor tvOS 9.2 te zijn. In tvOS 9.2 voegde Apple de mogelijkheid toe om Bluetooth-toetsenborden te koppelen aan de vierde generatie Apple TV, waardoor het invoeren van tekst een stuk makkelijker werd. Bovendien is de appkiezer vernieuwd en kun je apps in mappen plaatsen. Meer over de nieuwe functies in tvOS 9.2 lees je in ons overzichtsartikel.

tvOS 9.2.1 beta 2 downloaden voor ontwikkelaars

De tweede beta van tvOS 9.2.1 download je rechtstreeks via de vierde generatie Apple TV als je al een geregistreerde ontwikkelaar bent. Als eindgebruiker zul je dus nog even moet wachten op de publieke versie. Deze wordt binnenkort verwacht.

Tweede beta van watchOS 2.2.1

De tweede beta van watchOS 2.2.1 voor de Apple Watch lost net als de eerste beta enkele bugs op.

watchOS 2.2.1 is een bugfixupdate voor watchOS 2.2, de meest recente publieke versie met nieuwe functies. Zo werd het mogelijk om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen, terwijl ook de Kaarten-app onder handen genomen werd.

watchOS 2.2.1 beta 2 downloaden

Ben je ontwikkelaar en wil je de tweede beta van watchOS 2.2.1 downloaden, dan doe je dit vanaf je gekoppelde iPhone via de Watch-app. Tik in de Watch-app op Algemeen, gevolgd door Software-update. Let erop dat het noodzakelijk is dat de Apple Watch aan de oplader verbonden is en een batterijlading van minimaal 50% heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2016, 20:18
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.