Belastingaangifte 2020 app

Belastingaangifte 2020: de iPhone-app is er klaar voor

Voortaan hoef je nog maar één app te downloaden om je aangifte 2020 te doen. De Aangifte-app van de Belastingdienst is nu in versie 2.0 verschenen en is geschikt voor iPhone en iPad.

Aangifte 2020-app voor iPhone

Kleine kans dat je zin hebt om op het kleine iPhone-schermpje je aangifte inkomstenbelasting gaat zitten doen – maar het kan wél! Wie wat meer verzicht wil kan beter de iPad erbij pakken. De update-omschrijving van de Aangifte 2020-app meldt als vernieuwing: “Voortaan hebt u maar 1 app nodig voor uw aangifte. U hoeft dus niet elk jaar een nieuwe app te downloaden.” Met deze app kun je dus voortaan elk jaar vanaf 1 maart je aangifte inkomstenbelasting doen.


Je haalt met DigiD je gegevens op en controleert ze. Als alles klopt kun je de aangifte meteen ondertekenen en verzenden. Hoefde je vorig jaar niets te wijzigen of aan te vullen en is je situatie niet veranderd, dan is de kans groot dat je dit jaar ook weer razendsnel klaar bent met deze app. Omdat in de app veel gegevens al vooraf zijn ingevuld verkleint dat de kans op fouten.

Belastingdienst Aangifte 2020-app

Net als voorgaande jaren kun je de app alleen gebruiken in standaardsituaties. Woonde je in het buitenland, had je niet het hele jaar dezelfde fiscale partner of heb je een onderneming, dan hoor je bij een van de vele uitzonderingsgevallen en zul je de aangifte online moeten doen via de website Mijn Belastingdienst.

Je kunt de app nu alvast downloaden, maar gebruiken kan pas vanaf 1 maart. Tot die datum is de app vergrendeld. Krijg je hieronder nog het jaartal 2019 te zien, dan kan dat kloppen: het is precies dezelfde app, die bijgewerkt is voor 2020. De naam is al aangepast naar 2020, maar dat is niet altijd bij iedereen te zien. Nog even geduld dus!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2021, 12:55
Categorie Apps
Onderwerpen belasting, overheid
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.