Aqara-app verklapt nieuwe HomeKit-hub van Xiaomi

Voor mensen die de HomeKit-producten van Xiaomi gebruiken komt er iets nieuws aan. In de Aqara-app is namelijk informatie verschenen over een vernieuwde HomeKit-hub, die zwart is en de naam M2 draagt.

Nieuwe zwarte Aqara HomeKit-hub

Onofficieel was al bekend dat er een nieuwe HomeKit-hub van Xiaomi aan zat te komen. De hub is nodig om de verschillende accessoires van het submerk Aqara via HomeKit te kunnen gebruiken. Er zijn al heel wat accessoires die ermee werken en er komen er binnenkort nog veel meer aan. Inmiddels is de komst van de nieuwe M2-hub bevestigd door de fabrikant, omdat het uitlekte in de Android-versie van de app en vervolgens ook in de iOS-versie. De nieuwe Aqara M2 Hub zal tegelijk met nieuwe lampen op de markt verschijnen.


Grootste voordeel van de Xiaomi Aqara-producten is dat ze met HomeKit werken en veel goedkoper zijn dan reguliere merken. Grootste nadeel is dat je smart home-apparaten verbonden moeten zijn met een server in China, wat privacybezwaren met zich mee kan brengen. Het wachten is op een Europese hub, waarbij dat niet meer het geval is.

Aqara M2

Als je bent ingelogd in de app en de server op ‘Mainland China’ hebt gezet zie je de nieuwe hub en kun je de procedure starten om de M2 toe te voegen. Uiteindelijk moet je een HomeKit-code invoeren en dat kan alleen als je over het product zelf beschikt. Dit is dan ook de laatste stap die je kunt uitvoeren. Xiaomi heeft nog niet bekendgemaakt welke nieuwe functies er in de vernieuwde hub zitten, behalve dan de HomeKit-ondersteuning. Wel zit de hub er opvallend anders uit: in plaats van wit is het nieuwe model uitgevoerd in zwart glimmend plastic. LED-lampjes en speakergaatjes lijken te ontbreken bij het nieuwe model, terwijl dat wel aanwezig is op de huidige Aqara-hub.

Aqara M2 hub in iOS-app

Voor gebruikers van de Aqara-app is er de mogelijkheid om de firmware van je bestaande hub te updaten naar v1.6.1, al is het de vraag of je dat zou moeten doen. Er zijn mensen die daarna problemen hadden dat hun producten offline gingen. De firmware-update lijkt vooral bugfixes te bevatten, dus als je huidige hub momenteel prima werkt kun je beter even wachten. Als je de Mi Home-app gebruikt kun je daarmee de hub niet updaten.

Aqara nieuwe hub M2

Er komt ook een nieuwe Zigbee-gebaseerde Light Detection Sensor aan en nieuwe versies van de temperatuur- en vochtigheidssensor, de deur/raamsensor, bewegingssensor en vochtsensor. Die zijn voorzien van de aanduiding T1. Om deze nieuwe accessoire ste kunne toevoegen heb je de standaard Aqara Hub of de nieuwe M2-hub nodig. Ze werken waarschijnlijk niet met de oudere Mi Gateways.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2019, 10:59
Bron Bron HomeKitNews
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, xiaomi
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.