Apple-management Memoji

World Emoji Day 2018: zo zag je de Apple-topmensen nog nooit

Het is World Emoji Day (17 juli) en Apple grijpt dit alvast aan om vooruit te kijken naar de emoji die er binnenkort aan zitten te komen. Mensen met krulhaar zitten goed.

Update 17 juli: Apple gaat nog een stap verder door vandaag de profielfoto’s van Apple-topmensen om te zetten naar mijn Memoji, de 3D-avatars die in iOS 12 hun debuut zullen maken. De officiële foto’s van Apple-topmensen zoals Tim Cook en Jony Ive zijn daarbij vervangen door hun digitale tegenhanger.

Er zitten een paar goede gelijkenissen tussen, maar om nou te zeggen dat Craig Federighi en Phil Schiller erg goed zijn gelukt?

Memoji Apple-topmensen

World Emoji Day 2018

Apple geeft alvast een preview van de verschillende haarstijlen en haarkleuren, die binnenkort op iPhone en iPad te zien zijn. Het gaat om rood haar, grijs haar en krulhaar. Geen haar? Geen probleem: ook kale mensen komen binnenkort aan hun trekken. Al deze emoji zijn al eerder goedgekeurd door het Unicode Consortium als onderdeel van Unicode 11.0 en we schrijven er ook al een tijdje over, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.


Apple Emoji Update 2018

Andere grappige emoji die er nog aan zitten te komen zijn een bevroren gezicht, een feestgezicht, een kangoeroe, superhelden en een pauw. De mango en kreeft vertegenwoordigen deze keer de flora en fauna. Bij de eetbare zaken vind je sla, cupcake en moon cake. De meer dan 70 nieuwe emoji zijn onderdeel van iOS 12, watchOS 5 en Mojave. Er zitten ook nieuwe karakters in voor sporten en symbolen.

Apple Emoji Update 2018

Afgelopen maart stelde Apple voor om nieuwe emoji te introduceren voor mensen met een handicap. Zo zitten er twee rolstoelgebruikers in het voorstel: eentje met een gemotoriseerde rolstoel en een andere met een handaangedreven rolstoel. In mei bleek dat een aantal voorstellen door gaan naar de volgende ronde, zoals een geleidehond, een oor met gehoorapparaat en meer.

Apple Emoji Update 2018

Er zitten nu duizenden emoji in iOS, watchOS en macOS en er komen alleen nog maar meer bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2018, 14:46
Bron Bron Apple
Categorie Achtergrond
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.