Deze emoji komen in 2018 naar je iPhone: superhelden en haarkleuren

Het Unicode Consortium heeft de definitieve lijst van 157 emoji goedgekeurd die in 2018 zullen worden ingevoerd. Bereid je voor op superhelden, haarkleuren, een ijzig gezichtje en meer. Ze komen later dit jaar naar je iPhone en iPad.

Superhelden en superschurken komen naar je iPhone. Ze zijn onderdeel van de 157 emoji die deel uitmaken van de Unicode 11-standaard, die na maanden van vergaderen nu officieel is vastgesteld. iOS-gebruikers kunnen alvast zien wat eraan komt. De collectie bevat naast de superhelden en superschurken diverse haarkleuren voor mannen en vrouwen, van kroeshaar tot roodharig. Ook kunnen kale mensen zichzelf beter herkennen in de plaatjes. Dit zijn zogenaamde modifiers: aanpassingen van de bestaande emoji. Ook kun je de huidskleur toepassen op karakters: zo kun je een superheld elke gewenste huidskleur geven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In bovenstaande video zijn de emoji aangepast voor de stijl die Apple graag gebruikt. Bij de dieren zijn het wasbeertje, de lama, kangoeroe, zwaan, pauw en papegaai nieuwkomers. Er zijn ook emoji die lastiger in een categorie zijn in te delen, zoals een stapel stenen, een skateboard en een teddybeer.

emoji-modifiers 2018

Alle nieuwe emoji zijn te zien in dit overzicht van het Unicode Consortium. Er zijn lachende gezichtjes met hartjes, een bevroren gezicht om aan te geven dat je het koud hebt een een reeks sportattributen en voedingswaren zoals een bagel, mango, cupcake en zoutstrooier.

Emoji met rood haar en kroeshaar

En mocht je van plan zijn om meerdere benen en voeten in je berichtjes op te nemen, dan kan dat vanaf later dit jaar ook in allerlei huidskleuren.

Emoji voeten

Chinese gebruikers krijgen hun eigen emoji in de vorm van mooncakes en rode lai see-geluksenveloppen, die worden gebruikt om geld cadeau te doen.

Unicode 11 komt in juni 2018 officieel beschikbaar en de plaatjes zullen waarschijnlijk al in iOS 12 zitten. Apple is er meestal snel bij en gebruikt de nieuwe emoji vaak al in beta’s die gedurende de zomer beschikbaar komen. In september kan dan iedereen er gebruik van maken.

Bekijk ook

De roodharige emoji is nog in de race voor 2018

In 2018 komen er nieuwe emoji aan, maar welke zijn nog in de race? Voor roodharigen en mensen met afrokapsel is er goed nieuws: zij maken nog steeds kans om te worden toegevoegd.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.