Instapaper later lezen-app

Instapaper weer zelfstandig, weg bij Pinterest

Pinterest doet afstand van de laterlezen-dienst instapaper, nog geen twee jaar nadat het werd overgenomen. De eigenaar van Instapaper wordt een zelfstandig bedrijf met de naam Instant Paper.

Pinterest stoot Instapaper af

Instant Paper is een nieuw bedrijf dat is opgericht door werknemers van Instapaper zelf. Vooralsnog verandert er weinig aan de later lezen-app die 10 jaar geleden werd bedacht door Marco Arment. “Het product blijft gebouwd en onderhouden worden door dezelfde mensen die dat de afgelopen vijf jaar hebben gedaan.” De naam blijft ook hetzelfde. Dat werd maandag bekendgemaakt in een blogbericht. Mogelijk is de app binnenkort ook weer in Europa te gebruiken. Instapaper werd enkele weken geleden gesloten voor Europese gebruikers vanwege de nieuwe privacywetgeving.


Met Instapaper kun je artikelen offline opslaan om later te lezen op je iPhone, Mac of apparaten zoals Kindles. Ook kun je video’s bookmarken en opgeslagen materiaal rangschikken in folders. Daarmee heeft Instapaper meer te bieden dat de Safari Leeslijst. Een andere bekende laterlezendienst is Pocket.

Over drie weken vindt de overdacht plaats naar het nieuwe bedrijf. Gebruikers zijn ondertussen geïnformeerd via e-mail.

Instapaper later lezen-app

10 jaar Instapaper

Instapaper werd in 2008 opgericht door Marco Arment, die het in 2013 verkocht aan Betaworks. Drie jaar later nam Pinterest het over voor een onbekend bedrag. Het was altijd onduidelijk wat Pinterest ermee wilde doen. Dat Instapaper nu zelfstandig wordt betekent niet dat er nieuwe eigenaren zijn. Volgens het team dat nu met Instapaper bezig gaat zijn de mensen die er nu mee verder gaan al betrokken bij de app sinds Arment het in 2013 voor het eerst verkocht. Arment ontwikkelde sindsdien de podcast-app Overcast. In de periode bij Pinterest is de zoekfunctie van Instapaper verbeterd, is er een extensie voor Firefox gemaakt en zijn de apps aangepast voor de nieuwste versies mobiele besturingssystemen. Maar erg grote ontwikkelingen zitten er niet in.

De volgende stap is nu het geschikt maken van Instapaper voor de GDPR/AVG-wetgeving in Europa.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2018, 7:49
Bron Bron Instapaper
Categorie Apps
Onderwerpen instapaper, later lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.