Apple Watch Series 2 nu waterbestendig

Apple verkoopt minder Apple Watches, maar is nog wel marktleider

De verkopen van de Apple Watch lopen flink terug. In het afgelopen kwartaal zijn een stuk minder Apple Watches verkocht dan een jaar geleden. Toch is Apple nog steeds een ruime marktleider in de smartwatchmarkt.

De Apple Watch weet qua verkopen nog niet hele indrukwekkende cijfers neer te zetten, maar toch was de Apple Watch het afgelopen kwartaal de bestverkopende smartwatch. Apple was verantwoordelijk voor maar liefst 41,3% van de totale smartwatch verkopen. Hoewel dit een vrij hoog aantal is, is dit wel aanzienlijk lager dan dezelfde periode een jaar geleden.

Apple Watch Series 2 nu waterbestendig

Apple marktleider onder smartwatches

Het afgelopen kwartaal wist Apple volgens onderzoeksbureau IDC 1,1 miljoen exemplaren van de Apple Watch te verschepen. Dit is een daling van 71,6% ten opzichte van een jaar geleden, toen Apple 3,9 miljoen stuks wist te verkopen. Apple’s marktaandeel is daarom ook gezakt van 70,2% naar 41,3%. De complete smartwatchmarkt in zijn geheel is mede door Apple’s daling ook gedaald met 51,6% van 5,6 miljoen verkochte exemplaren een jaar geleden tot 2,7 miljoen stuks in het derde kwartaal van 2016.

De daling van het aantal verkochte exemplaren van de Apple Watch komt echter niet geheel als een verrassing. Het derde kwartaal is het laatste kwartaal waarin voor een groot deel de oude Apple Watch het enige model was. Het is daardoor niet gek dat er minder exemplaren verkocht werden in de maanden juli en augustus, omdat de de meeste mensen gewacht zullen hebben op de Apple Watch Series 2. Deze kwam op 16 september beschikbaar, waardoor een deel van deze verkopen ook meegerekend zijn in deze nieuwe cijfers. Echter is de Apple Watch Series 2 nog steeds niet overal even goed verkrijgbaar. Al vrij snel versprong de levertijd naar enkele weken, waardoor veel modellen pas in oktober verkocht werden. Bestel je nu een Apple Watch Series 2, dan wordt deze over minimaal drie weken pas geleverd.

Verkoopcijfers van het derde kwartaal van Apple Watch en andere smartwatches.

Top smartwatchmakers: Garmin, Samsung, Lenovo en Pebble

De rest van de top vijf wordt afgemaakt door andere bekende smartwatchmakers. Op nummer twee staat Garmin die het afgelopen kwartaal 600.000 stuks wist te verkopen. Dit is een fikse stijging ten opzichte van een jaar geleden, toen er slechts 100.000 stuks verkocht worden. Samsung staat op een derde plek met 400.000 exemplaren, terwijl Lenovo en Pebble het lijstje afmaken met elk zo’n 100.000 stuks. Alle merken zagen een daling ten opzichte, met uitzondering van Garmin. Samsung bleef nagenoeg gelijk met een stijging van 9%.

Apple maakt zelf nooit verkoopcijfers van de Apple Watch bekend, waardoor we het zullen moeten doen met cijfers van dit soort onderzoeksbureaus. Ook morgen, als Apple de nieuwe kwartaalcijfers bekendmaakt, verwachten we daarom geen cijfers van de Apple Watch. Apple zal zich vooral focussen op de iPhone-, iPad- en Mac-verkopen.

Apple Watch Nike+ nog in het verschiet

Vanaf aanstaande vrijdag komt er nog een nieuw model Apple Watch bij. Vanaf 28 oktober ligt namelijk de Apple Watch Nike+ in de schappen, zoals eerder al bleek. Deze zal ook te koop zijn bij de winkels van Nike en in de online shop van het sportmerk. De Apple Watch Nike+ heeft, naast een exclusief horlogebandje, ook speciale fitnessprogramma’s en wijzerplaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2016, 17:14
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.