Vodafone logo

Vodafone laat klanten nationale bundel ook in Europa gebruiken

Ook bij Vodafone kun je straks je eigen bundel in Europa gebruiken. Internet en belminuten in abonnementen die vanaf 21 november afgesloten worden, kun je dan in meer dan 40 Europese landen gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone logo
Vodafone-klanten met een Red- en Black-abonnement kunnen hun tegoed uit de nationale bundel straks ook in Europa gebruiken. Dat betekent dat je binnen Europa gebruik kunt maken van je eigen bundel zoals je dat ook in Nederland doet. Eerder maakte KPN het voor klanten al mogelijk om data in Europa te gebruiken uit hun eigen bundel, zonder extra kosten. Voor nieuwe en verlengende Vodafone-klanten is dit mogelijk vanaf 21 november.

Update 28-10-2016: Ook bestaande klanten van Vodafone kunnen straks hun belminuten en MB’s in Europa gebruiken. Heb je sinds 4 april 2016 een Red-abonnement afgesloten, dan kun je voor eenmalig €15 je abonnement upgraden en je nationale bundel in meer dan 40 Europese landen gebruiken. De eenmalige upgrade van €15 is beschikbaar vanaf 21 november.

Vodafone-bundels ook geldig in Europa

De nieuwe Red- en Black-bundels die Vodafone vanaf 21 november aan gaat bieden, zijn te gebruiken in meer dan 40 Europese landen. Ook landen als Turkije en Albanië tellen hiervoor mee. Buiten het feit dat je straks je eigen MB’s en belminuten en sms’jes kunt gebruiken, krijgt iedereen met een Red- of Black-abonnement ook een beperkt aantal belminuten om vanuit Nederland naar landen in de EU te bellen. Afhankelijk van het abonnement zijn dat 20, 40 of 60 belminuten. Het gaat in uiteindelijk om de volgende abonnementen:

Vodafone-abonnementen straks ook in buitenland geldig.

Naast je eigen bundel biedt Vodafone vanaf 21 november ook extra databundels aan, mocht je al door je eigen bundel heen zijn. Het gaat om bundels van 1GB, 3GB, 5GB en 10GB. Hoeveel deze gaan kosten, is nog niet bekend.

Vodafone heeft tot deze nieuwe abonnementen besloten vanwege de nieuwe regelgeving die vanaf juni 2017 geldt voor dataroaming in Europese landen. Vanaf 21 november zal Vodafone de volledige lijst van Europese landen op haar website plaatsen. Het is niet bekend of er nog enkele voorwaarden verbonden zijn aan het verbruik. Zo mogen klanten van KPN de abonnementen niet langer dan zestig dagen per jaar in Europa gebruiken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 oktober: Informatie over de upgrade voor bestaande klanten toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2016, 17:50
Categorie Providers
Onderwerpen buitenland, Internet, roaming, Vodafone
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.