Apple Watch Series 7 toetsenbord.

Apple Watch Series 7 heeft een volledig toetsenbord, maar werkt niet in het Nederlands

Dankzij het grotere scherm van de Apple Watch Series 7 is het Apple gelukt om een compleet toetsenbord toe te voegen. Maar de grote vraag is: werkt het ook in het Nederlands? Wij hebben het antwoord voor je.

Apple heeft het versturen van berichten via de Apple Watch de laatste jaren makkelijker gemaakt. Je bent misschien al gewend geraakt aan het dicteren van berichten, maar Apple biedt ook de Scribble-functie op de Apple Watch aan. Helaas werkt die functie nog steeds niet in het Nederlands. Is er voor het nieuwe volledige toetsenbord in de Apple Watch Series 7 dan wel goed nieuws? Helaas moeten we je teleurstellen.

Apple Watch Series 7 krijgt volledig toetsenbord

De Apple Watch Series 7 heeft een groter display, doordat de schermranden een stuk kleiner zijn. Apple heeft hiervoor watchOS aangepast, zodat knoppen makkelijker te bereiken zijn en er meer content op het scherm past. Zo zie je bijvoorbeeld meer van een enkel berichtje, zonder dat je hoeft te scrollen. Maar er komt ook een hele nieuwe functie bij: een volwaardig toetsenbord. Je kan zowel tikken om te typen als vegen, zo demonstreerde Apple al.

Apple Watch Series 7 toetsenbord in het Nederlands niet mogelijk.

Het was lange tijd de vraag of dit toetsenbord ook in het Nederlands werkt. Op Apple’s Nederlandse pagina van de Apple Watch Series 7 wordt met geen woord gerept over het nieuwe toetsenbord. Op de Engelstalige pagina’s staat het wel uitgelegd, maar op de Nederlandse versie is dit weggelaten. Ook de Scribble-functie wordt hier niet omschreven, maar daarvan wisten we al dat het niet in het Nederlands ondersteund wordt. Voor het definitieve antwoord moesten we wachten op de eerste ervaringen.

Wij hebben de Apple Watch Series 7 alvast kunnen gebruiken en kunnen nu melden dat het toetsenbord op de Apple Watch inderdaad niet in het Nederlands ondersteund wordt. Zowel het tikken als het vegen is in onze taal niet beschikbaar. Je kunt met de Nederlandse taalinstelling dus nog steeds alleen gebruikmaken van de dicteerfunctie.

Apple Watch Series 7 met dicteren in het Nederlands.

Gek genoeg is het toetsenbord ook niet beschikbaar voor andere talen, zoals Duits. Het nieuwe Apple Watch-toetsenbord werkt dus alleen in het Engels en versimpeld Chinees. Wil je dit wel in Nederland gebruiken, dan kun je dit omzeilen door de Engelse taal als optie toe te voegen. Deze truc werkt ook al voor Scribble. Het nadeel van deze omweg is dat de Apple Watch dan Engelse woorden probeert te maken van jouw Nederlandse invoer. De autocorrectie gooit dus vaak roet in het eten.

Geen Nederlands veegtoetsenbord op de Apple Watch

Het is nog een raadsel waarom dit toetsenbord niet in het Nederlands werkt. Op de iPhone kun je vanaf iOS 15 het QuickPath-veegtoetsenbord in het Nederlands gebruiken. Maar Apple lijkt, om wat voor reden dan ook, Nederlands simpelweg niet toe te willen voegen aan het toetsenbord en Scribble op de Apple Watch. Het blijft slechts gissen wat daar de reden voor is. Het is niet duidelijk wanneer de Nederlandse ondersteuning toegevoegd wordt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 14 oktober, 15:33: Artikel bijgewerkt met bevestiging dat het toetsenbord niet in het Nederlands werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de nieuwste versie van de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design, maar wel met een groter display. Ook komt deze Apple Watch in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en het nieuwe groen. Er zijn geen nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Apple Watch Series 7
21 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.