Apple en het milieu.

Met de Vivaldi-browser voor Mac kun je bomen planten tijdens het internetten

Met de Vivaldi-browser kun je bomen planten terwijl je aan het internetten bent. Ecosia maakt 80% van de winst over naar boomplantprojecten.

Vivaldi is een relatief nieuwe Mac-webbrowser, gemaakt door de oorspronkelijke oprichter van Opera, Jon von Tetzchner. Nu Opera in Chinese handen is, werkt Jon met zijn team aan een nieuwe browser. Met de nieuwste versie kun je bomen planten terwijl je aan het browsen bent. Bovendien heeft de browser nog wat andere verbeteringen gekregen.

Apple en het milieu.

Vivaldi met milieu-zoekmachine

De functies zijn te vinden in Vivaldi 1.9, de nieuwste versie van de browser. Bij Vivaldi kun je zelf kiezen wat je standaard zoekmachine is en één daarvan is nu Ecosia. Daarmee heb je toegang tot een groene zoekmachine. Ecosia zorgt ervoor dat elke zoekopdracht ervoor zorgt dat er meer bomen geplant worden in gebieden die bedreigd worden. Ze dragen minimaal 80% van de winst af aan boomplantprojecten wereldwijd.

Vivaldi browser met Ecosia

Installeer je Vivaldi voor de eerste keer, dan vind je Ecosia rechts van de adresbalk. Klik je op het vergrootglas, dan krijg je een lijstje met beschikbare zoekmachine-opties te zien. Heb je eerder Vivaldi gebruikt en daarbij een andere standaard zoekmachine ingesteld, dan moet je wel even opletten: je moet dan de zoekopties herstellen via de instellingen, voordat Ecosia te zien is.

Ecosia maakt gebruik van de Bing-zoektechnologie, niet van Google. Daar hebben ze hun eigen algoritmes aan toegevoegd. Tijdens het zoeken zie je een klein tellertje met bomen in de rechter bovenhoek van het scherm. Hiermee zie je hoeveel bomen je al hebt helpen planten. Ecosia zelf heeft al gezorgd dat er 7,5 miljoen bomen zijn neergezet sinds ze in 2009 begonnen. Het doel is om 1 miljard bomen te halen in 2020. Met de hulp van Vivaldi-gebruikers krijgen ze een extra boost. De vraag is natuurlijk wel: waar verdient Ecosia dan geld mee? Gebruik van de zoekmachine is in ieder geval gratis.

Extensies en notities sorteren
Vivaldi 1.9 bevat nog meer nieuwe functies, zoals het wijzigen van de map waarin je screenshots worden bewaard. Je kunt ook je extensies in een andere volgorde zetten, door ze te slepen. Verder kun je notities sorteren, werkt het automatisch aanvullen van URL’s beter en zijn er verbeteringen in de privacy en beveiliging.

Vivaldi Extensions reordering

Je kunt Vivaldi downloaden via de website van de makers, dus niet via de Mac App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2017, 15:00
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen browser, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.