‘Apple wil camera toevoegen aan Apple Watch-bandje voor foto’s en selfies’

Apple overweegt om een camera toe te voegen aan een Apple Watch-bandje. Hierdoor zou je ook foto's met de Apple Watch kunnen maken. De flexibiliteit van het bandje zou daarbij kunnen helpen.

Apple heeft al eerder naar manieren gezocht om een camera aan een Apple Watch toe te voegen en dankzij een nieuw vrijgegeven patent hebben we weer meer inzicht gekregen in hoe ze dat willen gaan doen. Apple wil een camera toevoegen in een uiteinde van een bandje, zodat je de camera beter kan richten.

‘Apple Watch-bandje met camera’

Het lijkt misschien ondenkbaar (en ook wat onpraktisch), maar toch overweegt Apple om een camera toe te voegen aan een Apple Watch, mogelijk in een poging om de Apple Watch minder afhankelijk te maken van de iPhone. Het patent omschrijft een bandje dat vergelijkbaar is met de sport loop. Je vouwt het bandje om en aan het uiteinde zit een kleine sensor. Door het bandje open te klappen, kun je vervolgens een foto maken van je omgeving.

Camera in Apple Watch bandje.

Door een lus te maken, kun je ook makkelijker een foto van jezelf maken, zo legt het patent uit. Het uiteinde waar de sensor aan zit zou je zelfs kunnen draaien, om te wisselen tussen een gewone foto en een selfie. Het voordeel van een los bandje met camera is dat je er niet per se een hele nieuwe Apple Watch voor nodig hebt. Een nadeel is dat het nogal oncomfortabel lijkt, zeker als je een lang FaceTime-gesprek houdt.

Apple Watch-bandje patent met camera.

Of Apple echt zo ver gaat om een camera in het bandje te stoppen, valt nog te bezien. Apple legt vaker patenten vast, maar lang niet allemaal worden uiteindelijk realiteit. Zo heeft Apple eerder ook een patent voor de detectie van giftige gassen vastgelegd, geschikt voor de Apple Watch en iPhone. In ons overzicht met patenten lees je veel meer patenten die Apple de afgelopen tijd vastgelegd heeft.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.