iWork apps update

Meer opties voor foto’s, tekststijlen en meer in grote iWork-update

Apple heeft grote updates uitgebracht voor haar iWork-apps voor zowel Mac als iOS. Zo is er gezichtsdetectie voor foto's, zodat deze automatisch op een goede plek in een document gezet worden.

Gezichtsdetectie en nieuwe tekststijlen in iWork

iWork, dat bestaat uit Pages, Numbers en Keynote, is met de nieuwste versies weer een stukje beter geworden. Alle drie de apps hebben een flinke update gekregen met tal van vernieuwingen. Voor alle drie de apps voor zowel macOS als iOS geldt dat je nu de stijl van de tekst aan kan passen door de tekst te vullen met verlooptinten of afbeeldingen. Ook zijn er nieuwe contourstijlen om je tekst een nieuwe uitstraling te geven. Je past dit aan door in je bestand de tekst te selecteren en te kiezen voor het kwastje. Vervolgens selecteer je tekstkleur en kies je één van de nieuwe opties. In een nieuw supportdocument legt Apple uit wat de mogelijkheden zijn.

Een andere handige nieuwe functie is de gezichtsdetectie. In alle apps op zowel Mac als iPhone en iPad worden gezichten op foto’s automatisch gedetecteerd, waarna de foto goed gepositioneerd wordt. Je hoeft dan dus niet meer zelf te schuiven met afbeeldingen. Je kan afbeeldingen, vormen en andere objecten nu ook in tekstvakken plaatsen, zodat ze automatisch mee worden verplaatst bij het verschuiven van de tekst.

Pages tekststijlen.

Aanpassingen voor Apple Pencil
Voor de iOS-versie zijn er ook nieuwe mogelijkheden voor de Apple Pencil. Je kan er nu zelf voor kiezen of de pen gebruikt wordt om mee te tekenen of te scrollen. Heb je een Apple Pencil 2, dan wissel je tussen deze twee opties door twee keer op de pen te tikken. De Pencil-functies in de iWork-apps werden afgelopen voorjaar toegevoegd.

Andere kleine verbeteringen zijn de nieuwe opsommingstekens, de optie om een woord aan het spellingswoordenboek toe te voegen, het aanpassen van celranden in tabellen en nog veel meer. Alle kleine en grote updates vind je in de update-omschrijving van de apps in de App Store op macOS en iOS.

Mac:

iOS:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2019, 9:47
Categorie Apps
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.