Apple Watch 2

‘Apple Watch 2 met GPS en betere batterij komt najaar 2016’

De Apple Watch 2 verschijnt dit najaar en beschikt over GPS, een barometer en een betere batterij. Ook de processor is vernieuwd, zegt de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo.

Apple gaat de Apple Watch 2 in de tweede helft van 2016 introduceren, zo beweert de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Het nieuwe horloge zal waterbestendiger zijn, een ingebouwde GPS-chip en barometer hebben en langer meegaan op een batterijlading.

Apple Watch 2

Apple Watch 2 met GPS

Kuo denkt dat de volgende generatie iPhone ook beschikt over een snellere processor. De Apple Watch 2 zal ondanks die reeks nieuwe functies toch een relatief kleine update zijn. De vorm en dikte blijven ongeveer hetzelfde, denkt Kuo. Dat sluit niet aan op eerdere geruchten dat Apple een andere glassoort wil gaan toepassen, waardoor de horlogekast dunner kan worden uitgevoerd.

Kuo verwacht niet dat de Apple Watch 2 meteen de dalende verkoopcijfers van smartwatches zal oplossen. Daarvoor zullen we volgens de analist moeten wachten tot 2018, als de Apple Watch een nieuw design krijgt. In 2017 kunnen we volgens Kuo draadloos internet in de Apple Watch verwachten.

Apple Watch 2 modellen

Twee nieuwe modellen in 2016, internet in 2017
Kuo denkt dat overigens dat er twee modellen van de Apple Watch aankomen. Naast de Apple Watch 2 komt er ook een bijgewerkte versie van het huidige model, met een nieuwere TSMC-processor en iets betere waterbestendigheid. Nieuwe functies zitten er echter niet op. Kuo verwacht dat Apple in 2016 tussen de 10 en 11 miljoen stuks zal verkopen, een hogere schatting dan hij eerder gaf. Enige maanden terug dacht Kuo namelijk dat de verkoopcijfers in 2016 bij 7 tot 7.5 miljoen zouden blijven steken.

De verkoopcijfers van de huidige Apple Watch zijn in afwachting van de nieuwe modellen al gedaald. In het tweede kwartaal van 2016 werden er 1,6 miljoen Apple Watches verkocht, terwijl dat vlak na de lancering nog 3,6 miljoen was. De Apple Watch is duidelijk een product dat het grote publiek nog niet aandurft en dat momenteel vooral door de early adopters wordt gedragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2016, 8:35
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, apple watch series 2, smartwatch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.