De vreemdste en leukste Pokémon Go-uitvindingen

Iedereen probeert een graantje mee te pikken van de Pokémon Go-rage. Wij zochten ze op en verzamelden de leukste en vreemdste uitvindingen.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go is een gigantische hit, dus bedenken mensen de gekste dingen. Denk aan hoesjes voor je iPhone om altijd recht te gooien, PokéBalls om je telefoon mee op te laden en oplichtende stickers, zodat anderen je nog steeds zien. Dit zijn de leukste en raarste Pokémon Go-uitvindingen.


Poké-Han

Nooit meer je iPhone vasthouden
Nadeel van Pokémon Go is dat je je telefoon constant moet vasthouden. Worden je armen moe of heb je daar geen zin meer in? Probeer dan eens de Poké-Han, die je helemaal zelf kunt maken. Deze ‘ketting’ hang je om je nek, je schuift je iPhone er in en hij blijft vervolgens altijd voor je gezicht hangen. Kun jij mooi de kaart aflezen en speuren naar Pokémon, zonder dat je armen moe worden.

Om de Poké-Han zelf te maken heb je niets meer nodig dan een kledinghanger en rubberen bandjes. Hoe je er zelf één maakt, zie je in het filmpje hieronder.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Veiligheid voor alles
De hele tijd naar je telefoon staren is natuurlijk alles behalve veilig. En als het donker is, zien anderen je helemaal niet meer. Grote kans dat je per ongeluk tegen iemand aanloopt dus. Een 7-jarige fan besloot echter zelf wat merchandise te maken om de veiligheid van spelers te verbeteren, namelijk de Poké Glo.

De Poké Glo is een oplichtende button met de vorm en het design van een Pokéball. Eerder ontwierp hij al een armband met eenzelfde techniek, maar helaas was die te duur om te produceren. Maar de Poké Glo is dat niet en de jongen heeft zelfs een GoFundMe-campagne gestart om zijn uitvinding de wereld in te krijgen. De slogan? “Don’t GO without your Poké Glo!”.

https://youtu.be/cEmp7fzs9cA


Fysieke Pokéball Pokémon Go

Vang ze met een fysieke Pokéball
Pokémon Go is natuurlijk een prachtig spel, maar toch mis je soms het gooien met een fysieke Pokéball om die ene Pokémon te vangen. Tenzij je Trey Keown bent, want hij maakte een Pokéball waarmee hij daadwerkelijk Pokémon in het spel kan vangen.

De Pokéball bestaat uit piepschuim, en kon hij zo in de winkel kopen. Hij verwijderde de lichtjes en speakers die er in zaten, om ze te vervangen door zijn eigen apparatuur, waaronder een accelerometer. Vervolgens schreef hij een iOS-app die toegang krijgt tot de data van de accelerometer in zijn Pokéball. Zodra de snelheid boven een bepaalde drempel komt, geeft zijn app een commando aan een bestand dat AutoTouch heet. En AutoTouch zorgt ervoor dat je je Pokéball kunt gooien met een swipe.

Dus simpel gezegd: de technologie heeft het door als jij de Pokéball hard genoeg gooit, waarop er een Pokéball in het spel gegooid wordt. Dat maakt het spel natuurlijk echt compleet!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Pokedrone

We vliegen er weer vandoor!
Wil je snel meer meters afleggen en grotere gebieden scannen? TRNDlabs heeft hier een mooie oplossing voor bedacht: een Pokédrone. De drone vlieg je met een afstandsbediening waar je ook je iPhone in zet. De drone filmt vervolgens voor je en zet dat om in wat er op de kaart te zien is, wat je weer op je iPhone kunt bekijken. Zo vlieg je hoog boven de grond, maar ook over water heen. Een ideale manier om Pokémon te vangen dus!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nadeel: deze drone gaat er waarschijnlijk nooit komen. Zo kun je behoorlijk wat problemen krijgen met Nintendo als je “Poké” in de naam zet – zeker als je al een groot bedrijf bent. Ander probleem is dat TRNDlabs zegt dat je je GPS-input moet spoofen, wat niet mogelijk is zonder je iPhone te jailbreaken. Bovendien is spoofing ook gewoon valsspelen, wat nu niet echt in de spirit van het spel ligt. En ook de video van je iPhone via de drone te laten lopen is niet mogelijk zonder hem te jailbreaken.

TRNDlabs zegt echter wel samen te willen werken met Nintendo om de drone mogelijk te maken. Dus misschien kunnen we nog even blijven dromen, tot Nintendo zelf met een statement komt.


Caviar Pokemon iPhone

Doe maar duur
Caviar brengt een speciale uitvoering van de iPhone 6s op de markt. Deze Pokémon Go Edition van titanium heeft op de achterkant een Pokéball-logo van bladgoud. Hij kost $2700 en zal gelijktijdig met de Russische lancering van de game op de markt verschijnen. Er zullen slechts 77 stuks worden gemaakt. Mensen ie er eentje aanschaffen krijgen ook meteen een account met het maximale aantal Pokécoins, vermoedelijk ter waarde van €99,99.


Poke Aimer

Nooit meer mis gooien
Het komt regelmatig voor dat je net iets teveel trilde tijdens het gooien van een Pokéball dat hij niet op de Pokémon land. Of misschien ben je niet erg goed in mikken, dat kan ook. Maar Jon Cleaver komt voor beide opties met een prachtige oplossing. Hij maakte een hoesje voor de iPhone 6 mét een soort loop om je Pokéball door te gooien.

Het mooiste is dat je het hoesje zelf kunt printen met een 3D-printer, want Cleaver heeft het model online gezet. Die Pidgey, Gyarados en Magmar mis je dus nooit meer.


Pokedex

Je eigen Pokédex met extra accu
Pokémon Go is een leuk spel, maar het vreet batterij. Niet vreemd dat er opeens heel veel draagbare accu’s verkocht worden dus. Maar Nick Poole heeft een veel leukere oplossing bedacht. Hij 3D-printte een Pokédex-hoesje die ook nog eens 2600mAh aan je telefoon toevoegt. Helaas is hij er nu alleen nog voor zijn eigen Samsung Galaxy S4, maar Poole laat weten bezig te zijn met andere modellen.


Pokeball accu

Laad je smartphone op met een Pokéball
Kun je niet wachten tot het hoesje van Poole klaar is? Dan kun je ook een draagbare accu in Pokémon-stijl kopen. Een verkoper op de webwinkel Etsy heeft namelijk exact dat gemaakt. De accu heeft genoeg kracht om je telefoon twee tot drie keer op te laden en ziet er ook nog eens erg stylish uit.

Wordt de cirkel van je bal rood, dan laad hij zijn eigen accu op. Wordt hij blauw, dan is hij vol. Heb je je telefoon er aan gehangen? Dan is de cirkel blauw terwijl je laadt. Handig is ook dat er een klip aanzit, zodat je hem aan je broek of rugzak kunt hangen.

Overigens is de gehele bal met de hand geschilderd en zelf gemaakt. De accu zit binnenin de bal. En voor €37,32 (exclusief verzendkosten) heb je hem in huis.


Pokemon shirt

Alle Pokémon op je shirt
Wil je nu helemaal in stijl rondlopen? Via eBay kun je nu een t-shirt kopen met alle 150 Pokémon er op! Het shirt is voor zowel mannen als vrouwen te verkrijgen en kost je maar $4,76. Gotta Catch ‘Em All!


Pokemon BH

Pokéballs zijn ook goed voor andere dingen
Pokéballs gebruik je natuurlijk vooral voor het vangen van Pokémon, maar ze blijken ook vrij veel ondersteuning te bieden bij vrouwen. Diverse mensen hebben inmiddels al zelf een Pokémon-BH gemaakt, die vaak te koop zijn via winkels als Etsy. Daarentegen kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een witte BH en textielverf, of zelfs volledig Pokémon-ondergoed maken met bijvoorbeeld slips of boxers.


Even ontspannen
PokemoanIedereen probeert een graantje mee te pikken van de Pokémon-rage en uiteraard hebben ook de makers van seksspeeltjes zich op de game gestort. Er zijn nu erotische varianten van Pikachu, Charmander en Squirtle. Via GeekySexToys kun je vier PokéMoan-dildo’s bestellen, die vanaf 50 euro in je brievenbus glijden. Het complete pakket kost 185 euro. ‘Squirtly’ is een water-PokéMoan met een zacht rond hoofd en een grote gegroefd schild op zijn rug.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nu even serieus
We eindigen met een serieuze uitvinding. Het in Toronto gevestigde Komodo OpenLab heeft een oplossing verzonnen voor mensen die in een rolstoel zitten en door multiple sclerose of rugletsel niet goed Pokémon kunnen spelen. Ze hebben daarom een controller vastgemaakt op de rolstoel, zodat je via Bluetooth de game kunt bedienen.

Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bekijk dan eens onze ultieme gids, beginnersgids of de gids voor gevorderde spelers.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.