Google Foto's opslag vol

Google Foto’s helpt je aan meer opslagruimte

Google heeft een reclamefilmpje gemaakt voor Google Foto's, met een grote frustratie van iPhone-gebruikers: net als je een leuke foto wilt maken is je opslag vol.

Met Google Foto’s kun je de foto’s van je iPhone makkelijk opslaan. Het voordeel van de dienst is dat de opslagruimte onbeperkt is zodat je eigenlijk geen foto’s meer kunt kwijtraken. In een reclamefilmpje legt Google nu uit waarom de app nog meer handig is: als je opslagruimte bijna vol is.


Google Foto's opslag vol

Opslag vrijmaken dankzij Google Foto’s

Als je akkoord bent met Google’s privacyvoorwaarden en het prima vindt dat je foto’s iets in kwaliteit achteruit kunnen gaan, is Google Foto’s eigenlijk een veel betere oplossing dan Apple’s beperkte iCloud-opslag. De iOS-app werkt bovendien prima en is volledig gratis te gebruiken. Opvallend is dat Google zich in het spotje niet richt op de geavanceerde functies, zoals het automatisch sorteren van foto’s op basis van object (een functie die in iOS 10 ook aanwezig zal zijn), maar op een heel praktisch probleem. Net als jij een fantastische foto wil maken is je opslag vol. De 30 seconden durende video bestaat vooral uit foutmeldingen op een iPhone, waarmee Google meteen duidelijk maakt waar het pijnpuntje voor veel iPhone-gebruikers zit: te weinig opslag.

In iOS 10 gaat Apple’s Foto’s-app ook automatisch gezichten, objecten en bepaalde scènes herkennen, zoals een strand, bos of skydive. Het mooie van Apple’s oplossing is dat het offline werkt en dat je privacy beter is geregeld. Apple kan 4.432 verschillende objecten herkennen en ze in 153 categorieën indelen. Een mooie oplossing, maar als je er echt goed gebruik van wil maken zul je wel je iCloud-opslagruimte moeten uitbreiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2016, 10:50
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen google foto's, opslagruimte
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.