Apple Watch abrikoos bandje

‘Apple Watch 2 wordt dunner dankzij nieuw type glas’

De Apple Watch 2 kan dunner worden door One Glass Solution, een glaspaneel dat uit één laag bestaat. Daardoor wordt de Apple Watch lichter en dunner.

De tweede generatie Apple Watch wordt volgens geruchten dunner, omdat Apple heeft gekozen voor een nieuwe glassoort. ‘One Glass Solution’ (OGS) zorgt voor een stevige laag glas, terwijl de eerste generatie Apple Watch een display heeft die bestaat uit twee glaspanelen.

Apple Watch abrikoos bandje
De Apple Watch 2 wordt vermoedelijk in september onthuld. Al eerder gingen er geruchten dat de volgende smartwatch van Apple zo’n 40% dunner zou zijn, maar over de achterliggende techniek werd niets gezegd. DigiTimes denkt het antwoord uit de productieketen te hebben vernomen: het zou gaan om OGS, dat gemaakt wordt door Apple-leverancier TPK Holding. Dit bedrijf heeft aangegeven wat technische problemen te hebben opgelopen bij de productie, wat mogelijk de productie van de Apple Watch 2 kan beïnvloeden.

Bij One Glass Solution is één dunne laag glas voldoende. Dat heeft niet alleen als voordeel dat Apple het horloge dunner kan maken, maar ook dat het horloge iets lichter kan worden. Mogelijk gaat Apple pas volgend jaar overstappen op energiezuinige micro-LED-schermen. Het OLED-scherm van de huidige Apple Watch maakt gebruik van ‘Glass on Glass’-technologie.

Er circuleren nog weinig geruchten over de Apple Watch 2 en er zijn ook nog geen onderdelen gelekt, zoals bij de eerstvolgende iPhone. De verwachting is dat de volgende Apple Watch een soortgelijke behuizing krijgt als zijn voorganger, met dezelfde aansluiting voor horlogebandjes. De verbeteringen moeten we vooral binnenin zoeken, namelijk betere en snellere componenten en mogelijk een betere batterijduur. Eerder waren er ook al geruchten dat de Apple Watch 2 mobiel internet en een betere processor krijgt en voorzien wordt van GPS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2016, 12:20
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch series 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.