Apple Store Fifth Avenue

Apple Store aan Fifth Avenue gaat eerste helft 2019 weer open

Apple's glazen kubus aan Fifth Avenue in New York gaat binnen een paar maanden weer open. Dat zegt de eigenaar van het gebouw. De winkel is sinds januari 2017 gesloten in verband met renovatie.

De Apple Store aan Fifth Avenue is misschien wel de bekendste ter wereld. Iedere Apple-fan die een bezoek brengt aan New York moet minstens een keertje de glazen kubus hebben bezocht. De afgelopen twee jaar was dat niet mogelijk vanwege de bouwactiviteiten, maar volgens John Powers, CEO van Boston Properties, zal het niet meer lang duren voordat je de Apple Store weer kunt betreden. Powers’ bedrijf is eigenaar van het onroerend goed en beheert de gebouwen. Binnen zes maanden moet Fifth Avenue weer open zijn. In dit uitgebreide artikel is te lezen dat Powers een heropening in het eerste kwartaal van 2019 verwachtte. Nu kiest hij een wat ruimere tijdsperiode. Tijdens het iPhone-event van afgelopen september sprak Angela Ahrendts nog van een heropening voor het einde van 2018.


Powers vertelde tijdens een conference call dat er nog geen exacte datum bekend is voor de heropening, maar dat het “ergens in de eerste helft van dit jaar” zal zijn. Dit blijkt uit een transcript van Seeking Alpha. De vernieuwde Apple Store zal beduidend groter zijn: het ondergrondse vloeroppervlak wordt verdubbeld van 32.000 naar 77.000 vierkante voet, ongeveer 7.000 vierkante meter. Eerder werd al gesproken over een opnamestudio voor Beats 1, maar Apple heeft ondertussen al een studio in de buurt geopend waardoor onzeker is of er in de nieuwe store nog ruimte voor wordt gemaakt.

Apple Store Fifth Avenue bouw.

De laatste keer dat de Apple Store aan Fifth Avenue onder handen werd genomen, was in 2011. Toen werden de glaspartijen van de kubus groter, met smallere randen. In 2015 schreven we voor het eerst over de nieuwe plannen om de Apple Store aan Fifth Avenue te renoveren. De verbouwing begon in januari 2017 en had eigenlijk eind 2018 afgerond moeten zijn.

Apple Store Fifth Avenue bouw met bord.

Tijdens de verbouwing was de Apple Store tijdelijk gevestigd in de voormalige speelgoedwinkel FAO Schwarz (zie foto). Eigenlijk wilde Apple dit pand permanent gaan gebruiken. Maar die plannen gingen niet door: Boston Properties wil het pand verhuren aan sportkledingmerk Under Armour.

Het tijdelijk weghalen van de bekende glazen kubus in mei 2017 kostte Apple volgens geruchten 2 miljoen dollar. Inmiddels is de kubus terug, maar van een heropening is nog geen spoor te bekennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2019, 19:07
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, new york
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.