Puma Fit Intelligence schoenen

Puma brengt zelfstrikkende schoen met iPhone-app uit

Puma heeft met de Puma Fi een zelfstrikkende schoen ontwikkeld die je met een app kunt bedienen. De Puma Fit Intelligence is al drie jaar in ontwikkeling en kost $330.

De Puma Fi gaat concurreren met de zelfstrikkende schoenen van Nike, waar we eerder over schreven. Puma heeft eerder al geëxperimenteerd met zelfstrikkende schoenen door de Autodisc uit te brengen, die niet voorzien was van veters. Nu hebben ze op basis van die ervaringen iets nieuws gemaakt. De zwarte schoen heeft bovenop een motortje die ervoor zorgt dat het altijd goed sluit rondom je voet. De motor is verbonden met blauwe draadjes, die gemaakt zijn van Dyneema. Dit is een materiaal dat ook in visnetten wordt gebruikt. De draden spannen aan zodra de motor wordt geactiveerd.

Puma Fit Intelligence schoenen

Binnenin zit een verwisselbare batterij, die is opgeborgen in een waterbestendig vakje. Je kunt de batterij opladen door de hak van de schoen op een Qi-oplaadmat te zetten. Puma levert de oplader standaard mee. Dat mag ook wel, want voor de prijs van $330 verwacht je wel iets meer dan alleen een paar zwarte schoenen. De batterij gaat zeven dagen mee en moet dan weer opnieuw worden geladen. Dat duurt 90 tot 120 minuten.

Blauwe lampjes rondom lichten op als de motor in werking treedt. Ze laten zien wat de resterende batterijduur is. Om te bedienen heb je een iPhone nodig of een Apple Watch. Je kunt instellen hoe strak de schoen moet sluiten, de batterijduur controleren en kleine aanpassingen doen, die met de bediening op de schoen niet mogelijk is. Er zit geen GPS in en ook geen ingebouwde stappenteller.

Puma Fit Intelligence schoenen

De Puma Fi weegt 428 gram en is bedoeld voor workouts en lichte looptrainingen. ligt in het voorjaar van 2020 in de winkel. Puma is van plan om een betaprogramma te starten om feedback van gebruikers te krijgen. Je kunt je daarvoor tot 11 februari aanmelden in de PUMATRAC-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.