Nieuwe kubus van Apple Store Fifth Avenue New York.

Glazen kubus Apple Store Fifth Avenue verdwijnt binnenkort

De Apple Store Fifth Avenue in New York moet het tijdelijk zonder de iconische glazen kubus doen. Vanwege een grondige verbouwing wordt deze glazen kubus verwijderd. Wat is Apple hiermee van plan?

Ben je binnenkort in New York en wil je de bekende glazen kubus van de Apple Store op Fifth Avenue met eigen ogen bekijken, dan zul je haast moeten maken. Apple is bezig met de renovatie van de Apple Store en gaat de glazen kubus binnenkort verwijderen. Waarschijnlijk is het tijdelijk. Het verwijderen van de kubus gaat Apple $2 miljoen dollar kost en de werkzaamheden beginnen op 9 mei.

Nieuwe kubus van Apple Store Fifth Avenue New York.

Glazen kubus Apple Store verdwijnt (tijdelijk?)

Apple is momenteel druk bezig met een grondige verbouwing aan de beroemde Apple Store bij Fifth Avenue. Deze winkel staat niet alleen bekend om de grote drukte bij iPhone-releases, maar ook om het kenmerkende uiterlijk. De winkel zelf bevindt zich onder de grond en aan de bovenkant zie je alleen een glazen kubus met Apple-logo. Deze glazen kubus zal binnenkort verdwijnen, zo blijkt uit een aanvraag van Apple. Deze aanvraag is op 16 maart ingediend en afgelopen maandag toegekend.

Het verwijderen van de glazen kubus heeft te maken met de verbouwing en is zeer waarschijnlijk slechts tijdelijk. Het verwijderen is echter wel een duur grapje, want volgens bronnen zou het Apple zo’n $2 miljoen kosten. Het lijkt dan ook een ingewikkelde operatie te worden, die waarschijnlijk gepland staat voor 9 mei aanstaande. De glazen kubus bestaat uit vijftien glasplaten en staat al sinds 2011 in de huidige staat op deze locatie. Voor die tijd was er een andere glazen kubus met meer dan negentig glazen platen. Of er een grotere kubus voor in de plaats gaat komen of dat hetzelfde exemplaar teruggezet wordt, is nog niet bekend maar er wordt gesproken over ‘a new glass structure’.

De vernieuwde Apple Store Fifth Avenue lijkt een belangrijke winkel te gaan worden. In februari bleek al dat het vloeroppervlak verdubbeld wordt en er zou ook een heuse Beats 1-radiostudio komen. Er lijkt dan ook flink wat ruimte te komen voor evenementen en optredens, waardoor de locatie een nog grotere trekpleister zal worden dan hij al was. Momenteel bevindt de winkel zich op een tijdelijke nabijgelegen locatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2017, 11:24
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.