Nieuwe kubus van Apple Store Fifth Avenue New York.

Apple Store aan Fifth Avenue wordt gerenoveerd

Apple gaat de wereldberoemde Apple Store aan Fifth Avenue in New York verbouwen, samen met 20 andere locaties. Er komt meer ruimte voor het publiek.

Ben je ooit in de wereldberoemde Apple Store aan Fifth Avenue geweest? Niet? Dan moet je snel zijn om de ondergrondse winkel nog in de originele staat te zien, want Apple gaat renoveren. De Apple Store zal binnenkort sluiten om te worden opgeknapt. Het personeel verhuist samen met de inhoud van de winkel naar een andere locatie, van speelgoedwinkel FAO Schwarz. Dit is op enkele meters afstand van het originele pand. FAO Schwarz, de oudste speelgoedwinkel in de Verenigde Staten, schuift in juli op naar het gebouw van General Motors. Dat bedrijf gaat verkassen omdat de huren in New York de pan uit rijzen.

fifth-avenue

De laatste keer dat de Apple Store aan Fifth Avenue onder handen werd genomen, was in 2011. Toen werden de glaspartijen van de kubus groter, met smallere randen.

Hieronder zie je de oude structuur:

Kubus Fifth Avenue New York.

Een rendering van de nieuwe structuur laat zien dat het allemaal wat verfijnder is geworden. Of de kubus ook nu weer een onderhoudsbeurt krijgt, is onduidelijk. De bouwactiviteiten lijken zich vooral te richten op de ondergrondse winkel.

Nieuwe kubus van Apple Store Fifth Avenue New York.

Nog meer Apple Store-renovaties

Je hoeft dus niet je reisschema naar New York om te gooien, want Apple Stores zijn er genoeg in New York. Hier kun je ook nog terecht:

  • Grand Cental, 45 Grand Central Terminal
  • SoHo, 103 Prince Street
  • Upper West Side, 1981 Broadway
  • Meatpacking District: 401 W 14th Street

13 juni: opening van Apple Store Upper East Side

Ben je de komende dagen in New York en heb je zin in een feestje, dan kun je ook terecht bij de gloednieuwe Apple Store Upper East Side, aan 940 Madison Avenue. Die wordt op 13 juni om 9:00 uur plaatselijke tijd geopend. Er hangt een speciale collectie portretten van de Upper East Side en je kunt er (als een van de weinige winkels) een Personal Shopper inhuren.

Het blijft trouwens niet bij deze ene locatie, want Apple zou plannen hebben om ongeveer twintig bestaande winkels in de VS te verbouwen. De aanpassingen worden gedaan om meer ruimte voor publiek te scheppen. Sommige winkels gaan verdubbelen in omvang. Ook dichter bij huis vinden renovaties plaats; zo zal de Apple Store aan Regent Street in Londen ook worden gerenoveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2015, 19:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, new york

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.