Apple verhoogt App Store-prijzen in Nederland, België en andere eurolanden

De prijzen in de App Store gaan omhoog. In plaats van 99 cent betaal je voortaan €1,09 voor de goedkoopste apps. Apple noemt valutakoersen als belangrijkste reden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat de prijzen in de App Store verhogen. In plaats van €0,99 betaal je voortaan €1,09. De prijswijziging gaat in voor eind volgende week. Apple noemt de veranderende valutakoersen als de belangrijkste reden waarom de prijzen omhoog gaan. De europrijzen (€0,99) lopen vanaf dat moment niet meer gelijk aan de dollarprijzen ($0,99) in de App Store.


App Store-lidmaatschappen en abonnementen

De prijsverhoging werd aangekondigd in een e-mail aan ontwikkelaars en geldt voor Denemarken, Mexico en alle landen die de euro gebruiken. Ook geldt het voor prijzen van apps en in-app aankopen, maar niet voor abonnementen die zichzelf vernieuwen. Binnen 7 dagen wordt de prijsverhoging doorgevoerd, dus was je van plan om nog een dure app te kopen, dan is dit het moment.

App Store prijzen verhoogd

Mensen die een abonnement binnen een app hebben kunnen voor de oude prijs blijven gebruiken. Zodra ze opzeggen en later weer aanmelden, geldt wel de verhoogde prijs. Bovenstaande prijstabel geldt voor Oostenrijk, Estland, Bulgarije, Frankrijk en Slowakije, waar de prijzen nu beginnen bij €1,09 in plaats van €0,99. Daarna volgen €2,29, €3,49, €4,49 enzovoort.

Minder interessant voor Europese Apple-gebruikers (maar wel voor ontwikkelaars) is dat Apple voortaan een BTW-percentage van 5% gaat rekenen voor gebruikers in Taiwan. Deze maatregel gaat op 1 mei 2017 in. Apple draagt deze 5% af aan de autoriteiten. De inkomsten van ontwikkelaars zullen daardoor ook wijzigen en worden berekend op basis van de prijs exclusief belasting.

De volledige tekst zoals gestuurd naar ontwikkelaars:

When taxes or foreign exchange rates change, we sometimes need to update prices on the App Store.

Due to foreign exchange rate changes, prices for apps and in-app purchases (excluding auto-renewable subscriptions) will increase in Denmark, Mexico, and all territories that use Euro currency in the next 7 days. Auto-renewable subscription prices will not be affected. You can change the price of your subscription at any time in iTunes Connect with the option to preserve prices for existing subscribers. For details on price preservation, see Offering Subscriptions.

On May 1, 2017, a value added tax (VAT) rate of 5% will go into effect for customers in Taiwan buying apps and in-app purchases. We will administer the collection of taxes from customers and the remittance of taxes to the appropriate tax authority in Taiwan. Your proceeds will be reduced accordingly, and will be calculated based on the tax exclusive price.

Once these changes go into effect, the Rights and Pricing section of My Apps will be updated and you will also be able to download the updated price tier charts.

If you have any questions, contact us.

Best regards,
The App Store Team

Een paar dagen geleden kondigde Apple ook al aan dat ze de vergoeding van het App Store-affiliateprogramma drastisch gaan verlagen van 7% naar 2,5%. Dit betekent voor kleinere Apple-sites die veel aandacht besteden aan appbesprekingen dat ze andere inkomstenbronnen moeten zoeken en mogelijk moeten stoppen. Door de verschuiving naar freemium-apps waren de inkomsten voor deze websites toch al drastisch gedaald.

Bekijk ook

Opinie: Apple verlaagt App Store-affiliatevergoedingen van 7% naar 2,5%, wat betekent het voor jou?

Apple wilde de App Store-vergoedingen van 7% naar 2,5% verlagen. Dat zou schadelijk zijn voor de appeconomie en het zou ook gevolgen hebben voor gewone gebruikers. Wij zetten er drie op een rijtje.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 april 2017 om 8:51
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.