iPhone SE met SharePlay en AirPods

Apple repareert geen zoekgeraakte iPhones meer

De Apple Stores repareren geen iPhones meer die als vermist staan geregistreerd. Dat staat te lezen in een interne memo aan medewerkers, in handen van MacRumors.

Ook bij een Apple Authorized Service Provider kun je dan niet meer terecht. Alle officiële reparatiepartijen krijgen een waarschuwing als een toestel in de GSMA Device Registry als vermist is gesignaleerd. Ze mogen dan geen iPhone-reparaties meer uitvoeren. De waarschuwing is te zien in het interne MobileGenius- of GSX-systeem. Het nieuwe beleid moet voorkomen dat mensen een gestolen iPhone met schade naar Apple kunnen brengen, om de schade te laten verhelpen.


De GSMA Device Registry is een wereldwijde database voor consumenten waar je je toestel als vermist of gestolen kunt aanmelden. In Nederland hebben we hiervoor de Stop Heling-database. In deze database plaatst de politie gegevens over gestolen producten waarvan aangifte is gedaan. Door het serienummer in te vullen kun je kijken of een product mogelijk gestolen is – en dat kan teleurstellingen voorkomen als je bijvoorbeeld een tweedehands iPhone, een horloge of een dure camera wilt aanschaffen.

Bekijk ook

iPhone reparatie: wat zijn de kosten en beste opties?

Een iPhone reparatie kan je behoorlijk wat geld kosten. Wij leggen de beste opties uit om je kapotte iPhone te laten repareren en weer als nieuw te krijgen. Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie en wat zijn de voordelen van onafhankelijke reparateurs?

De Apple Stores en AASP’s weigerden al langer iPhones die niet op het Apple ID van een klant staan. Je zult eerst Zoek mijn iPhone moeten uitschakelen voordat een Apple-medewerker naar de schroevendraaier grijpt. Ook dit is bedoeld om het stelen van iPhones te ontmoedigen. Het is daarom zaak om bij diefstal de juiste stappen te ondernemen, zoals aangifte doen. Het serienummer kun je achterhalen via je account. Je kunt via de Zoek mijn-app ook een toestel als vermist opgeven.

Preventie is natuurlijk verstandiger. Zo kun je vanaf iOS 15 een melding krijgen als je je iPhone achterlaat.

Bekijk ook

Zo krijg je een waarschuwing als je je Apple-device vergeet

Ben je nogal vergeetachtig, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van zogenaamde Separation Alerts (Scheidingswaarschuwingen). Daarbij krijg je een melding als je je Apple-device ergens achterlaat. Je kunt zelf instellen op welke locaties je gewaarschuwd wilt worden.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.