Vernieuwde Amac-winkel in Breda

Foto’s: dit is de eerste Apple Premium Partner-winkel in Nederland

Amac opent op zaterdag 17 december een bijzondere winkel in het centrum van Breda. Het wordt de eerste Apple Premium Partner in Nederland en de vierde in Europa met deze status.

Nieuwe Amac-winkel in Breda nu geopend

Update 17 december 2022: Vandaag gaat deze nieuwe Amac-winkel aan de Ginnekenstraat in Breda officieel open. Wij konden alvast aanwezig zijn bij de mediabijeenkomst op 16 december om vóór alle drukte losbarst wat foto’s te maken en met de betrokkenen te praten over de totstandkoming van dit nieuwe design. Apple heeft de ervaringen die ze met de vernieuwde Apple Stores heeft opgedaan verwerkt tot een nieuw designconcept voor Apple Premium Resellers. Dit zal maar op een beperkt aantal locaties worden doorgevoerd, aangezien het pand er geschikt voor moet zijn. Wat opvalt zijn de vele ‘squircles’ (afgeronde hoeken), die tot in elk detail zijn terug te vinden: in de onderleggers op de tafel, maar ook in de wandmeubels. Let ook op de speciale led-verlichting die in de kasten is weggewerkt.


Net als bij een echte Apple Store zijn er Avenues gemaakt, rondom een bepaald apparaat of thema. Er is geen traditionele toonbank meer en ook geen ‘Genius Bar’, zoals je in een normale Apple Store ziet. In plaats daarvan zijn er kubusvormige kasten waarin de kassa’s zijn verwerkt.

Amac Breda buitenkant
Vrijdag nog potdicht, zaterdag vanaf 9:30 uur open.

Amac Breda overzicht
Het is de vierde APR-winkel in Europa die een dergelijke make-over krijgt.

Amac Breda panelen en kasten
Dankzij de panelen weet je meteen op welke plek in de winkel je moet zijn.

Amac Breda squircles
Close-up van de tafel. De ‘squircle’ is tot in alle details terug te vinden.

Amac Breda tafels
De tafels zijn gemaakt van metaal en vervangen de kunststof zuiltjes.

Amac Breda avenues
De Avenues uit Apple Stores zijn vertaald naar nieuwe wandkasten rond een bepaald thema.


Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 6 december 2022.

Het gaat hier dus niet om een officiële Apple Store, maar om een extra luxe uitvoering en het hoogste niveau wat je als Apple Premium Reseller kan behalen qua afwerking. De winkel zal worden geopend aan de Ginnekenstraat 46 en heeft een oppervlak van bijna 200 vierkante meter. Daarmee is het ruim twee keer zo groot als het eerdere pand aan de Eindstraat in Breda. Het interieur is voorgeschreven door Apple en compleet nieuw. Soortgelijke tafels en kastelementen zagen we eerder al bij sommige shop-in-shops opduiken, waaronder bij MediaMarkt in Duitsland en Coolblue in Rotterdam.

Foto’s zijn er nog niet van de nieuwe vestiging, maar er valt veel af te leiden uit eerdere foto’s van de vier andere Europese winkels die Amac voor gingen. Zo opende de Tsjechische keten iStyle afgelopen oktober precies zo’n Apple Premium Partner-winkel, ook in het nieuwe design:

iStyle Praag nieuw interieur

Ook is er een filmpje waarin de Tsjechen enthousiast een lint doorknippen en er flink wat volk is uitgelopen om de opening bij te wonen. Of dit zaterdag de 17e in Breda ook het geval is, zullen we moeten afwachten. In Tsjechië zijn geen officiële Apple Stores, terwijl je vanuit Breda wel in ongeveer een uur bij de Apple Stores in Den Haag en Brussel kunt zijn. Amac verwacht in ieder geval veel klanten uit de regio en uit België te trekken.

Wat is een Apple Premium Partner?

Apple heeft de eigen winkels de afgelopen jaren voorzien van een nieuw interieur. Bij Apple Amsterdam gebeurde dat in 2019, op basis van een interieurplan dat al in 2015 werd ingevoerd bij Apple Brussel. Andere Apple Stores kregen een lichte make-over: zo werd in Den Haag alleen ruimte gemaakt voor een nieuwe videowall.

Nu zijn ook Apple Premium Resellers (APR’s) aan de beurt: ze krijgen nieuwe witte tafels en wandkasten in een wat modernere stijl. Een eerder prestigeproject van Amac (Utrecht The Wall) laat zien hoe de indeling er nogmaal gesproken uit ziet, met ronde zuiltjes:

Amac in Utrecht The Wall.

Deze zuiltjes zijn nu vervangen door rankere tafels, zoals op de foto hieronder te zien is. Eerder werden al Apple Premium Partner-winkels geopend in Zürich, Praag, Kuala Lumpur en Granada en nu is dus Breda aan de beurt. Het gaat hier dus om de vierde winkel in Europa en de vijfde wereldwijd. Amac opende in 2009 de eerste Apple Premium Reseller-winkel in Eindhoven.

Apple Premium Partner in Kuala Lumpur

Behalve nieuwe meubels is er ook nagedacht over een nieuw winkelconcept. Net als in de Apple Stores is er geen toonbank met kassa meer. Ook staan de accessoires voor iPhone, iPad, MacBook en Apple Watch direct naast de producttafels, zodat de medewerkers per specialisme hun eigen plek hebben in de winkel. Er is ook een servicetafel voor reparaties en er is extra aandacht voor zakelijke gebruikers en trainingen. En er is nog een overeenkomst met Apple Stores: de winkel krijgt een hoge glazen pui.

Amac Breda nieuwe winkel

Wil je weten hoe de winkel van binnen oogt? Dan zul je over twee weken zelf naar Breda moeten gaan, want op dit moment wil Amac alleen de met stickers beplakte buitenkant laten zien.

We zijn benieuwd: zijn de Brabanders blij met dit nieuwe winkelconcept, of hadden jullie liever een ‘echte’ Apple Store gezien?

Bekijk ook

Apple Premium Reseller: wat is een APR en wat is het verschil met Apple Store?

Alles over Apple Premium Resellers: wat is een APR en wat is het verschil met Apple Autorized Resellers, Apple Stores en de Apple Shops die je bij grote elektronicawinkels vindt? We leggen uit welke APR's er zijn in Nederland en België en aan welke richtlijnen ze moeten voldoen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 17 december: Foto's toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 december 2022 om 10:32
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.