Ed Bindels CEO Amac

Amac opent flagshipstore vlakbij Utrecht: iCulture ging alvast kijken

Apple Premium Reseller Amac opent zaterdag 15 december een nieuwe flagshipstore in winkelcentrum The Wall in Utrecht. iCulture mocht alvast rondkijken in de winkel, die een van de grootste APR's ter wereld wordt.

Amac was al de grootste APR van Nederland en nu is het ook de keten met de grootse flagship store. Hoewel Apple het niet officieel wil bevestigen zou het wel de grootste APR-locatie wereldwijd kunnen zijn. In totaal heeft Amac 6200 vierkante meter gehuurd in winkelcentrum The Wall, waarvan de winkel ruim 675 vierkante meter beslaat. Je vindt hier alle officiële Apple-producten en accessoires, maar ook producten die je niet in de Apple Stores vindt. “We zijn twee jaar bezig geweest met deze locatie”, aldus Amac CEO Ed Bindels. “November 2016 zijn we hier voor het eerst langsgereden en daarna volgden onderhandelingen en een heel lang gesprek met Apple om toestemming te krijgen om op deze ‘vreemde’ locatie voor een APR een winkel te openen.”


De nieuwe Amac bevindt zich in The Wall, een winkelcentrum aan de A2 bij Utrecht. Grootste pluspunt moet de centrale ligging zijn: voor 11 miljoen mensen is deze winkel binnen een uur bereikbaar, je kunt voor de deur parkeren en dat kost je de eerste 2 uur helemaal niets. Voor mensen die in Amsterdam-Zuid wonen kan het sneller zijn om naar deze Amac te rijden dan naar het Leidseplein, zeker als je met een iMac moet slepen. “In veertig minuten rijden heb je alle grote steden van de Randstad te pakken.”

Amac The Wall opening

De Amac in The Wall is de 47e vestiging van de keten. Apple ontwierp en leverde het interieur en het lichtplan, die tot nu toe alleen nog maar te zien waren in de filialen in Hilversum en Rotterdam. Later dit jaar opent Amac op een andere verdieping een grote reparatie-afdeling, met express service voor mensen die haast hebben.

Amac The Wall opening

“Wat we zochten was een locatie waar we een destination store voor de regio konden maken”, aldus Bindels, “maar ook gericht op de zakelijke markt en de onderwijsmarkt, waar we heel actief en groot in zijn.” Amac moest echter heel wat moeite doen om Apple te overtuigen van de locatie. “Het concept APR is in eerste instantie bedoeld voor de high street, stadscentra, A1- en A2-locaties. Voor ons is het uniek dat we alle aspecten van ons hoofdkantoor, reparatie, magazijn en retail allemaal in één plek bij elkaar hebben.

Amac The Wall opening

We denken dat we ook als servicelocatie een heel belangrijke functie gaan hebben. Apple vroeg ons: ‘Wat is je traffic?’ Nou, 200.000… mensen die op de A2 staan, dus als je de file wilt ontvluchten kun je hier even naar binnen glippen voor je reparatie of om spullen te kopen.” De winkel is elke werkdag tot 21:00 uur open.

Amac The Wall opening

De doelgroep van Amac zijn niet alleen consumenten, maar ook zakelijk en educatief. Er komen speciale ruimtes, bijvoorbeeld gericht op het onderwijs, die in februari geopend zullen worden. Er zijn heel wat consumenten die niet het verschil tussen een Apple Store en een APR zien en dat is niet zo vreemd. Bindels: “Een APR staat qua wederverkoop het dichtst bij Apple, omdat we dedicated Apple zijn. De hele winkel wordt ook door Apple ontworpen. Alles wat je hier ziet wordt door Apple bepaald.”

Amac The Wall opening, CEO Ed Bindels

Ook komen er in The Wall experience rooms, bijvoorbeeld rond smart home. Daar worden allerlei producten gedemonstreerd rond een bepaald thema, bijvoorbeeld deursloten en thermostaten. Niet alleen gericht op particuliere klanten, maar ook voor bedrijven en scholen.”

Amac The Wall opening

Amac in The Wall gaat op zaterdag 15 december vanaf 9:30 uur open en is het makkelijkst te bereiken met de auto. Op een groot deel van het assortiment geldt een korting van 10%. Uitgezonderd zijn de iPhone, Apple Watch, iTunes Cards en Amac Giftcards. Verder gelden er een aantal openingsacties, zoals:

  • iPad 2018, van €359 voor €323,10
  • MacBook Air 2018, van €1.349,00 voor €1.214,10
  • iMac 27-inch, van €2.095,00 voor €1.885,50
  • Gratis Belkin screenprotector bij aanschaf van een iPhone 5 t/m iPhone XS Max

Amac The Wall opening

Amac The Wall opening

Amac The Wall opening

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.