Apple Pay Cash

Apple Pay Cash nog niet klaar voor iOS 11

Apple Pay Cash is nog niet klaar voor iOS 11. In een update legt Apple uit dat de update later deze herfst beschikbaar komt. Niet dat we er in Nederland of België van zullen wakkerliggen...

Morgen komt iOS 11, maar niet alle functies zijn klaar voor de grote lancering. Het belangrijkste dat ontbreekt is Apple Pay Cash, maar daar zullen we in Nederland en België niet wakker van liggen. De functie is toch nog niet te gebruiken.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash niet klaar voor iOS 11

Apple Pay Cash is een betaalmethode waarmee je geld kunt overmaken naar vrienden en familie. Het werkt met een virtuele kaart, waar je ook tegoeden op kunt ontvangen. Maar helaas zal niemand er dinsdagavond al mee aan de slag kunnen, want Apple heeft in een update laten weten dat het nog niet in iOS 11.0 en watchOS 4.0, twee updates die morgen officieel verschijnen.

Apple Pay Cash is een van de nieuwe functies die bovendien nog niet in Nederland en België te gebruiken zijn. Eerder noemden we ook al live sport op de Apple TV en 4G op de Apple Watch als voorbeelden van functies die we nog niet kunnen proberen.

Apple Pay Cash is afhankelijk van Green Dot Bank. Met een geschikte bankkaart in je Wallet-app kun je geld overmaken naar vrienden in iMessage. Je kunt het tegoed gebruiken voor iTunes- en App Store-aankopen en op het web bij winkels die Apple Pay accepteren.

Bij het versturen van geld met een creditcard kost dat 3%, terwijl het bij een gewone bankkaart gratis is. De functie werd tijdens WWDC 2017 voor het eerst gedemonstreerd op het podium. In de beta’s was de functie niet aanwezig en ook in de Golden Master, die inmiddels in handen is van testers, ontbrak de betaalfunctie. We hadden het dus al een beetje zien aankomen.

In een update laat Apple weten dat iOS 11 morgen beschikbaar komt en daarbij herhalen ze ook nog eens de belangrijkste functies. Over Apple Pay Cash zeggen ze: “Coming this fall with an update to iOS 11 and watchOS 4”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 20:05
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, ios 11
Software iOS 11

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.