Planet of the Apps tv-serie

‘Apple is klaar met opnames van Planet of the Apps’

Apple heeft de opnames van 'Planet of the Apps' afgerond, de reality tv-serie waarin ontwikkelaars prijzen winnen voor het beste appidee.

Apple heeft volgens bronnen de opnames van Planet of the Apps afgerond. In de tv-serie staan apps en hun ontwikkelaars centraal. Het is een van de eigen tv-series die Apple wil produceren. Voor de serie werd een eigen filmset gebouwd in de buurt van Hollywood.

Planet of the Apps tv-serie

Planet of the Apps: ‘The Voice’ voor appontwikkelaars

De filmopnames zouden volgens insiders ‘erg stressvol’ zijn verlopen. Onduidelijk is nog wanneer de reality-serie te bekijken zal zijn, maar in ieder geval is de serie gratis te bekijken voor abonnees van Apple Music. De serie lijkt op shows als Shark Tank en The Voice, waarbij de deelnemers het tegen elkaar opnemen in een spectaculair decor dat ‘tech chic’ uitstraalt. Meer dan 100.000 apps werden ingediend om mee te doen aan de show, maar slechts honderd werden uitgenodigd voor de tv-serie.

Zij zullen hun apps pitchen, terwijl een ‘erg bekende host’ alles aan elkaar praat. Ontwikkelaars die de finale haalden krijgen tot $10 miljoen aan investeringen en prominente plaatsing in de App Store, zodra de tv-serie live gaat. Apple wist ook enkele bekende mensen te strikken, waaronder actrice en model Jessica Alba, actrice Gwyneth Paltrow, internet-ondernemer Gary Vaynerchuk en muzikant William Adams (will.i.am).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2017, 11:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple music, apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.