Gezondheid-app in iOS 10

‘Apple werkt aan nieuw gezondheidsproduct voor 2017’

Apple werkt aan een aparte hardware voor gezondheidsfuncties. Het zou gaan om een revolutionaire vinding, die voor 2017 staat gepland.

Apple werkt aan nieuwe hardware waarmee je gezondheidsfuncties kunt meten, zoals hartslag, puls, veranderingen in bloedsuiker en andere vitale gegevens. Er zou al meer dan twee jaar worden gewerkt aan een mysterieus nieuw product. Inmiddels zou Apple bezig zijn om toeleveranciers en fabrikanten te zoeken, die het accessoire in 2017 gaan produceren.

Gezondheid-app in iOS 10

Nieuw gezondheidsproduct komt in 2017

De geruchten zijn afkomstig van Economic Daily News, een Taiwanese nieuwssite. Het zou gaan om een ‘killer product’ dat tien jaar na de lancering van de eerste iPhone verschijnt. Het nieuwe apparaat zou nauwkeurig je persoonlijke lichaamswaarden kunnen vastleggen. Als mogelijke partners worden Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Foxconn, TPK en Zhen Ding Technology genoemd. De beloftes zijn nogal groot, want het nieuwe accessoire ou een ‘wervelwind’ in de technologie-industrie teweeg moeten brengen, samen met de gezondheidsfuncties van de iPhone die in 2017 op de markt komt. Ook zou Apple een ‘revolutionair idee’ hebben toegepast, dat te maken heeft met de stroomvoorziening.

Helaas zijn er nog geen enkele aanwijzingen welke vorm dit accessoire zal hebben en waar je het op je lichaam moet dragen. Het zou in ieder geval niet gaan om een nieuwe versie van de Apple Watch. De kennis heeft Apple in ieder geval wel in huis. De afgelopen jaren hebben ze steeds meer artsen, onderzoekers en fitness-experts in huis gehaald voor nieuwe ontwikkelingen zoals HealthKit, ResearchKit en CareKit. Dat Apple zoveel aandacht besteedt aan gezondheidszorg heeft te maken met oprichter Steve Jobs. Hij vertelde voor zijn dood al dat hij het systeem van gezondheidszorg wilde verbeteren met technologie. Tim Cook heeft die missie op zich genomen en erop aangestuurd om allerlei producten en diensten rondom gezondheidszorg te maken.

Apple Watch nog te beperkt
Met de Apple Watch kun je ook al je hartslag meten, maar het apparaat bevat ook nog allerlei beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld niet je bloeddruk of je bloedsuikerspiegel meten en voor je temperatuur zul je nog een aparte thermometer moeten gebruiken. Eén van de geruchten is dat Apple de Apple Watch wil uitbreiden met allerlei accessoires die in de horlogeband zijn verwerkt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het meten van het zuurstofgehalte in het bloed, de ademhalingsfrequentie, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Voor geavanceerde medische functies zal Apple wel apart goedkeuring moeten aanvragen, dus het is goed denkbaar dat ze dit als aparte accessoires gaan ontwikkelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 14:17
Categorie Achtergrond
Onderwerp gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.