Shoka Bell concept

Shoka Bell: een fietsbel, fietslamp en navigatie in één

De Shoka Bell heeft meerdere functies en is meer dan alleen een fietsbel. Naast de 8 verschillende bellen kun je de slimme bel ook als verlichting en navigatie gebruiken. Ook de kans op een gestolen fiets wordt kleiner.

Shoka Bell op de fiets

Fietsers in Nederland hebben het niet altijd even makkelijk. Zo worden fietsen met regelmaat gestolen of vernield of raak je je fietslampjes weer eens kwijt. Als dit je bekend voorkomt, dan kan dit Kickstarter-project wel eens voor jou zijn. De makers van de Shoka Bell hebben een fietsbel, fietslamp en navigatie gecombineerd tot één product en het resultaat ziet er ook nog eens goed uit.


8 verschillende beltonen
De Shoka Bell is magnetisch en nadat je de mount hebt bevestigd op je stuur kan je de Shoka Bell gemakkelijk erop en eraf halen. De slimme fietsbel is relatief klein van formaat zodat je de bel makkelijk op zak of in je tas kunt steken.

Shoka Bell heeft verschillende tonen

De belangrijkste functie van de bel is natuurlijk dat hij kan rinkelen. De Shoka Bell kan dat in 8 verschillende beltonen die je met een joystick op de achterkant ten gehore kunt brengen. De tonen kun je downloaden en aanpassen met een app en het volume wordt automatisch aangepast aan het omgevingsgeluid. In een lawaaiige stad als Amsterdam kun je rekenen op een harde toon, maar in een rustiek dorpje laat je niemand schrikken met je harde belgeluid.

Navigatie op de Shoka Bell

Shoka Bell: fietsverlichting en navigatie in één

De slimme Shoka Bell kan gekoppeld worden met je telefoon en in de app kun je vervolgens een route starten. De led-lampjes op de bovenkant vormen pijltjes, die je de juiste rijrichting aangeven. De Shoka Bell heeft niet alleen ledlampen op de bovenkant, maar ook aan de voorkant zitten 8 ledlampen, die ervoor moeten zorgen dat je altijd te zien bent in het donker. De voorste lampjes knipperen en passen zich aan op je snelheid: hoe harder je gaat je fietsen, des te harder ze gaan knipperen.

Shoka Bell verlichting

Wees dieven te snel af
De Shoka Bell bevat ook nog eens een handige antidiefstalfunctie, die ervoor moet zorgen dat je direct in actie kunt komen zodra iemand jouw fiets wil stelen. Als je de Shoka Bell van je fiets hebt gehaald en in je jaszak hebt gestopt en binnen 250 meter van je fiets blijft, krijg je een melding zodra je fiets beweegt. De slimme bel blijft dus (binnen die 250 meter) altijd in contact met de mount.

Shoka Bell anti-diefstal

De Shoka Bell heeft dus meerdere handige functies en is niet slechts een fietsbel. Door slim om te gaan met het batterijverbruik moet de batterij zo’n 200 uur mee gaan. Het Kickstarter-project lijkt een succes te gaan worden, want met nog meer dan drie weken te gaan is het doel al ruimschoots overschreden. De Shoka Bell gaat naar verwachting $159 kosten, maar via Kickstarter kan je de bel voor $109 bestellen, dat is inclusief 10 dollar verzendkosten. De eerste leveringen worden verwacht in de eerste maanden van 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.