iPHone 7 Plus dummy met dubbele cameralens.

‘iPhone 7 Plus wordt snelste iOS-apparaat tot nu toe’

Uit een geekbench-score zou blijken dat de iPhone 7 Plus uitgerust wordt met een 2,37 GHz Dual-Core processor met singlecore- en multicore-scores van 3548 en 6430. Dit ligt een stuk hoger dan bij de iPhone 6s en is ook hoger dan de grote iPad Pro.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPHone 7 Plus dummy met dubbele cameralens.
Er is mogelijk een geekbench-score verschenen waarop de technische gegevens van een iPhone 7 Plus te zien zijn. De afbeelding is afkomstig van het Chinese Feng en laat enkele belangrijke technische details zien. Zo is op de foto te zien dat er 3GB aan RAM op het toestel zit en dat hij uitgerust is met een 2,37 GHz dual-core processor. Ieder jaar wordt de nieuwe iPhone weer sneller dan die van het jaar ervoor, maar deze keer zou de nieuwe iPhone 7 Plus zelfs sneller zijn dan de snelste iPad Pro. In het verleden waren iPads vaak nog een tandje sneller dan de iPhone.

Update 17:06: De Geekbench-test in de afbeelding hieronder blijkt niet juist te zijn. Dat bevestigt een Geekbench-ontwikkelaar in een aparte tweet.

Geekbench-score iPhone 7 Plus flink hoger dan iPhone 6s Plus

De scores op de afbeelding liggen een stuk hoger dan bij de huidige iPhone 6s Plus. Waar die niet verder komt dan 2490 en 4341 voor respectievelijk de single- en multicore-score, liggen die waardes bij de iPhone 7 Plus op 3548 en 6430. Dit geeft aan dat het toestel aanzienlijk sneller is dan het vorige model.

iPhone 7 Plus met mogelijke geekbench-score.

De 3GB aan werkgeheugen zou vooral nodig zijn voor de dubbele camera in de iPhone 7 Plus. Daarom krijgt vermoedelijk ook alleen de grote iPhone 7 deze hoeveelheid RAM; de gewone iPhone 7 zou het moeten doen met 2GB RAM. Overigens komen de scores niet helemaal overeen met eerdere berichten. Daarin werd beweerd dat de A10-chip even snel zal zijn als de A9X-chip van de iPad Pro. De grote iPad Pro komt echter niet verder dan 3224 voor de singlecore-score en 5466 voor de multicore-score. Bij deze vermoedelijke iPhone 7 Plus ligt dit dus een stuk hoger. Mochten deze waardes kloppen, dan wordt de iPhone 7 Plus Apple’s snelste en meest krachtige iOS-apparaat tot nu toe. Wel heeft de grootste iPad Pro 4GB werkgeheugen, maar dit wordt voornamelijk gebruikt voor het grote scherm.

De 3GB aan RAM voor in ieder geval de iPhone 7 Plus lijkt inmiddels een zekerheid te zijn. Eerdere berichten spraken ook al over deze hoeveelheid werkgeheugen en vorige week werd nog gesproken over 3GB RAM bij alleen de 5,5-inch versie van de iPhone 7.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 augustus: De Geekbench-test blijkt niet juist te zijn. Dit is in het artikel gecorrigeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 17:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geekbench, iPhone 7, iPhone 7 Plus
Device iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.