Apple Music logo met muzieknoot met bolletjes.

Met deze Apple Music-webplayers luister je in de Mac-browser

Apple Music speelt wel nummers in je browser, maar biedt nog geen volledige webplayer. Twee ontwikkelaars hebben daarom zelf een oplossing gemaakt. Abonnees van Apple Music kunnen daarmee volledige toegang krijgen tot hun muziekcollectie op Apple Music.

Apple maakt het ontwikkelaars wel gemakkelijk om zelf een webplayer te maken. Met API’s (Application Programming Interfaces) is het mogelijk om er zelf eentje voor het web te bouwen. Iedereen kan dus z’n eigen Apple Music-player maken en dit zijn momenteel de beste opties:

Musish

Musish is een minimalistisch webspeler die eruit ziet alsof Apple ‘m zelf heeft gemaakt. Je moet inloggen met je Apple ID om toegang te krijgen tot de muziek. Dit gebeurt op een veilige manier, want het inloggen via de API gebeurt via Apple zelf. Je wachtwoord komt dus niet bij een derde partij terecht. De ontwikkelaar krijgt alleen een seintje dat je inderdaad een Apple Music-abonnement hebt.

Musish: Apple Music webspeler

Na het inloggen kom je op het scherm For You terecht, met je recent gespeelde muziek en afspeellijsten. Ook zie je mixen, afspeellijsten voor vandaag en artiesten die extra in het zonnetje staan. Je ziet ook nieuwe releases, voor als je zin hebt om eens wat nieuws te ontdekken. Elk nummer kun je aan je bibliotheek of afspeellijst toevoegen door deze te slepen. Je kunt ook door te slepen de volgorde van de wachtlijst wijzigen. Verder is er een koppeling gemaakt voor songteksten.

Bekijken: Musish

Play Apple Music

Ontwikkelaar Naveed Golafshani maakte als eerste een goed werkende webplayer voor Apple Music. Abonnees kunnen daarmee volledige toegang krijgen tot hun muziekcollectie op Apple Music. Linksonder op het scherm kun je inloggen om toegang te krijgen tot je afspeellijsten en andere muziek. Golafshani deelde zijn plannen op Reddit.

Na het inloggen op de site krijg je toegang tot je bibliotheek en je luisteractiviteit. Ook kun je zoeken, bladeren, recent toegevoegde nummers en artiesten, albums, muzieknummers en afspeellijsten bekijken. Om een muzieknummer af te spelen klik je er gewoon op. Onderaan het scherm zal dan de player verschijnen, waarmee je het afspelen kunt regelen.

Apple Music Webplayer

Zo kun je bijvoorbeeld door een nummer scrubben en de instellingen voor bitrate, volume en het volgende nummer regelen. Ga je met de muis over een nummer, dan kun je aangeven dat je deze als eerstvolgende wilt afspelen of wilt toevoegen aan het einde van je lijst. Er zitten nog wel wat beperkingen aan. Zo kun je niet de volgorde van de nummers aanpassen en kun je niet naar de radio luisteren. Gebruik je Safari in macOS, dan kun je de knoppen op het toetsenbord gebruiken om de webspeler te bedienen.

Bekijken: playapplemusic.com

Apple zou volgens geruchten bezig zijn geweest met een webplayer voor Apple Music, maar die is nog steeds niet verschenen. Wel kun je losse nummers afspelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 18 januari: Musish toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.